Yakın tarihli bir araştırmaya göre NFT koleksiyonerlerinin yüzde 26,5’i “en az 51 adet” NFT’ye sahip.

Kripto para verileri sunan CoinGecko ve Blockchain Research Lab tarafından gerçekleştirilerek sonuçları kamuoyuyla paylaşılan bir araştırmaya göre NFT koleksiyonerlerinin yüzde 26,5’i en az 51 adet NFT’ye sahip.

İlgili araştırma anket yöntemiyle yapıldı ve katılımcılardan sahip oldukları NFT sayılarını vermeleri istendi, bu metodolojinin sonucu olarak katılımcılar oransal olarak kategorize edildi…

NFT sahipleri, daha fazla NFT satın almak istiyor

51 ve daha fazla NFT’ye sahip kesim, ağırlık noktasını oluştururken bu kişilerin daha fazla NFT satın almaya sıcak baktığı da ifade ediliyor. ‘NFT konusunda en hevesli’ kimseleri temsil ettiği kaydedilen bu kesim, ekosistem açısından büyük önem taşıyor.

Öte yandan katılımcıların yüzde 17,6’sı 2-5 arası NFT’ye sahip olduğunu belirtirken tek NFT’si bulunan kişilerin oranı ise yüzde 4,8 olarak kayıtlara geçiyor.

NFT sayılarının yanı sıra araştırmada katılımcılara ilgi çekici sorular da yöneltildi. Örneğin katılımcıların yüzde 38,8’i ilk NFT’sinin 2021’deki boğa piyasası sırasında satın almış. İlk NFT’sini 2023’ün ilk çeyreğinde satın alanların oranı ise yüzde 25.

Bilindiği üzere OpenSea Pro, 5 Nisan 2023’te açıldı. Popüler NFT pazaryeri OpenSea’nin ‘profesyonel yatırımcıları’ hedefleyen bu yeni segmenti, genel itibarıyla ekosistemdeki gelişmişlik seviyesine yönelik önemli bir yatırım şeklinde yorumlanıyor.