Pazar araştırma şirketi Absolute Reports’a göre, kripto GameFi işi, sıra dışı bir gelişim ile 2028 yılına kadar 2,8 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşabilir.

Absolute Reports, kripto GameFi endüstrisinin 2028’e kadar 2,8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağını kaydetti. Dikkat çeken iddia halihazırdaki şirketlerin sürekli büyüyen topluluk sayısı ve genel itibarıyla blockchain oyunlarına yönelik artan ilgi ile ilişkilendirildi.

GameFi pazarını türe, konsola ve pazar bölgesine göre inceleyen raporda ayrıca Sky Mavis, Dapper Labs, Decentraland, Immutable ve The Sandbox gibi pazar lideri şirketlerin ayrıntılı bir analizine yer verildi.

Rapor blochain oyunlarının 2022’nin Mart ayında 1,22 milyon aktif kullanıcı (UAW) çektiğine işaret ediyor. Öte yandan veriler, GameFi girişimlerine yatırım yapılması konusundaki ilginin arttığını gösteriyor. Örneğin Temmuz ayı başlarında Land of Conquest, risk sermayesi şirketi Huobi Ventures’tan yatırım almıştı. Blockchain oyunu Cross the Ages (CTA), Animoca Brands, video oyunu geliştiricisi Ubisoft ile birlikte The Sandbox’ın kurucu ortağı ve COO’su Sebastian Borget’ın katıldığı tohum yatırım turunda 12 milyon dolar finansman elde etmişti.

Birçok uzmana göre Play-to-earn (P2E) ve GameFi, Web3 ve blockchain açısından bir sonraki büyük fırsat ve bu kapsamdaki gelişimin sürmesi sürpriz olmayacak.