Araştırma şirketi Chainalysis’e göre kripto pazarındaki erime, NFT sektörünü de derinden etkiledi…

Chainalysis, NFT satışlarını merkezine alan yeni bir araştırmaya dair öne çıkanları kamuoyuyla paylaştı. Buna göre NFT sektöründeki satışlar, son 12 ayın en düşük seviyesine geriledi. Kripto para ekosisteminde son aylarda görülen düşüşlerin bu faktöre doğrudan etki ettiği kaydedildi.

Rapora göre NFT satışları, 2022’nin Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 12,6 milyar dolara ulaşmıştı. Bu dönemde çarpıcı bir şekilde NFT aramaları Google’da Ethereum ve kripto aramalarını geride bırakmıştı. Ancak 2022’nin ikinci yarısı son derece yavaş bir başlangıca sahne oldu…

Chainalysis’den ekonomist Ethan McMahon, “Bu düşüş kesinlikle kripto piyasalarındaki daha geniş bir yavaşlama ile bağlantılı” İfadelerini kullanırken sıkılaştırılmış makroekonomik koşullar gibi bir dizi faktörün, kripto para piyasası için “pek de dostane” olmadığına işaret ediyor.

2021 yılının Kasım ayında kripto para piyasalarının toplam hacmi 3 trilyon dolar seviyesindeyken günümüzde bu rakam 1 trilyon dolara gerilemiş durumda.

Bu tür zamanların konsolidasyona yol açmasının sürpriz olmayacağı kaydedilirken öne çıkan NFT koleksiyonlarındaki geri çekilmenin devam edebileceği öne sürülüyor.

2022’de şimdiye kadar 42 milyar doları aştığı belirtilen satışlarına karşın, çeşitli faktörlerin NFT’lerin önemini azalttığı düşünülüyor.

Kaynakblockchain.news