Yeni bir rapora göre perakendeciler, blockchain teknolojileri ile birlikte müşterilerine çok daha iyi şekilde hizmet sunabilecek…

Araştırma kuruluşu Facts and Factors‘e göre perakende sektörüne yönelik blockchain pazar büyüklüğü, 2028’e kadar 3,27 milyar doları geçecek. 2021’de 137,17 milyon dolar büyüklüğündeki pazarın 2022-2028 arasında dönemde, tahmini olarak yüzde 57,32’lik bir birleşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ile söz konusu rakama (3,27 milyar dolar) ulaşacağı kaydediliyor.
Bu arada CAGR bir muhasebe terimi değil, ancak genellikle gelir, teslim edilen birimler, kayıtlı kullanıcılar, vb. gibi bazı iş öğelerini tanımlamak için kullanılır.

Öte yandan rapora göre perakendeciler, blockchain teknolojileri ile birlikte çok daha iyi çözümler, takip, gerçek zamanlı bilgi akışı ve zamanında teslimat gibi bir dizi faktör beraberinde müşterilerine daha iyi şekilde hizmet sunabilecek. Ayrıca blockchain teknolojisi, farklı ürünlerin kesin konumunun yanı sıra güvenlik ve güvenilirliklerini göstermede araçsal bir rol oynayacak. Bu nedenlerle gelişmiş işlem şeffaflığına dayalı çözümlere duyulan ihtiyaç, perakende pazarına odaklı küresel blockchain teknolojisinin büyümesini teşvik edecek…

Perakende pazarında küresel blockchain ekosistemine hakim olan bazı şirketler IBM, Oracle, Microsoft, Reply, Provenance, ModulTrade, Blockverify, OGYDocs, Warranteer, Bitfury, Abra, Bitpay ve Blockchain Foundry şeklinde sıralanıyor.

Raporda Loyalty gibi şirketlerin pazarda öne çıkmaya başladığının da altı çiziliyor ve 2020’nin son günlerinde blockchain teknolojisinden yararlanarak bir tedarik zinciri izlenebilirlik sistemi kullanmaya başladığı hatırlatılıyor.

KaynakGlobe Newswire