Arjantin Merkez Bankası’ndan ödeme platformlarına BTC ve kripto ticareti yasağı getirildi.

Arjantin Merkez Bankası(BCRA), ülkedeki ödeme platformlarının müşterilerine Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlık sunmasına yasak getirdi. Kararın riskleri azaltma gerekçesi ile alındığı kaydedildi.

Finansal kurumlar üzerinden kripto alanında ticaret olanaklarını 2022’de tamamen sonlandıran Güney Amerika ülkesinde alınan yeni karar ile birlikte ödeme platformları da işlevsiz kılındı.

BCRA tarafından kamuoyuyla paylaşılan resmi bildiride, “Ödeme hesabı sunan ödeme hizmeti sağlayıcıları, yetkili ulusal makam tarafından düzenlenmeyen ve Arjantin Cumhuriyet Merkez Bankası (BCRA) tarafından yetkilendirilmeyen kripto varlıklar da dahil olmak üzere dijital varlıklarla müşterilerine işlem yapamaz veya bu işlemlere aracılık edemez.” Denildi…

Arjantin’de birçok şirket müşterilerine kripto alım-satım hizmetleri sunuyordu. Son kararla önde gelen FinTech Ualá, başarılı e-ticaret platformu Mercado Libre gibi şirketlerin kripto konusunda müşterilerine sağladıkları özellikler artık devre dışı kalıyor.

Enflasyonun son derece yüksek olduğu ülkede Arjantinliler, yoğun şekilde kripto ticareti yapıyor. Ayrıca Arjantin, yastık altında en çok Amerikan Doları bulunduran ülkeler arasında yer alıyor.

Arjantinliler açısından kripto alanındaki kısıtlamalar sonrasında eğilimlerin ne yönde şekilleneceği merakla bekleniyor.