Astar Network Japonya’da ‘Yılın Ürünü’ ödülüne layık görüldü. İşte detaylar…

Akıllı sözleşme platformu Astar Network, kısa adı JBA olan Japonya Blockchain Derneği tarafından verilen ödüller arasında en prestijlisine, yani ‘Yılın Ürünü’ ödülüne layık görüldü. Ödül sahipleri düzenlenen anketlerle belirleniyor.

Ülkedeki başarılı blockchain girişimlerinin ödüllendirilmesini esas alan programda Astar Network’ün kurucusu ve CEO’su Sota Watanabe ise 2021’de olduğu gibi 2022’de de ‘Yılın Kişisi’ ödülü aldı.

Bu noktada Astar Network ve Sota Watanabe’nin Japon Web3 topluluğunun favorileri olduğunu görüyoruz.

Astar Network, Japonya’nın lider Katman-1 zinciri. Polkadot’un bir yan zinciri olarak geliştiricilerin birlikte çalışabildiği Astar Network, aynı zamanda dApp’ler oluşturulmasına olanak tanıyor. Hem EVM hem de WASM akıllı sözleşmelerini destekliyor. Ek olarak ülkede listelenen ilk halka açık blockchain’i olmasıyla da dikkat çekiyor.

Astar Network’ün kurucusu ve CEO’su Sota Watanabe konuya ilişkin olarak, “Japon Web3 topluluğu tarafından tanındığımız için çok mutluyuz. Japonya’nın önde gelen blockchain projesi olarak, Astar aracılığıyla Web3 inovasyonunu hızlandırma taahhüdümüzü sürdürüyoruz. 2023 ve sonrasında girişimciler, geliştiriciler ve benzer kullanıcılar için fırsatları ortaya çıkarmak üzere Japonya’daki varlığımızdan yararlanacağız.” Dedi.

Genç ve başarılı girişimci, 2022’de Asya kıtası “Forbes 30 Under 30” listesinde yer almayı da başarmıştı.

JBA aralarında bitFlyer, Coincheck, Microsoft, GMO, EY, Deloitte, PwC, KPMG, Toyota ve ConsenSys’in de üyeleri arasında bulunduğu 171 şirketten oluşan Japonya’nın en büyük blockchain derneği konumunda.