Asya, oyuna ve blockchain’e yüksek ilgi paralelinde önde gelen kıtayı temsil ediyor…
Yakın tarihli bir rapora göre Asya, global oyun pazarının yüzde 55’ini meydana getiren 1,7 milyar video oyunu meraklısına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Asya, oyunla ilgili küresel gelirlerin yarısından fazlasını elde eden bir itici güç durumunda.
Araştırma şirketi DappRadar’a göre bu faktörler nedeniyle Asya bölgesi, Web3 oyunlarının benimsenmesinde çok önemli bir rol üstleniyor. Öte yandan Çin, Japonya ve Güney Kore, Asya’daki oyun endüstrisine hakim olmakla birlikte blockchain teknolojisine karşı birbirlerinden farklı tutumlar sergiliyorlar.
Örneğin Çin’de kripto para birimleri yasak durumda ve oyun şirketlerinin blockchain teknolojisini oyunlarına entegre etmesi de yasal değil.
Japonya ve Güney Kore ise blockchain’in benimsenmesi noktasında başı çeken ülkeler. Zira Sony, kısa süre önce NFT ile ilgili güncel patentlerini duyururken oyun şirketi Sega da önümüzdeki aylarda bir blockchain oyunu duyuracağını resmi olarak açıkladı…
Rapor, 20-70 yaşları arasında değişen 1030 Japon erkek ve kadınla yapılan ankete de değiniyor. Çalışmaya göre katılımcıların yüzde 40’ından biraz fazlası blockchain oyunlarına aşina olduğunu belirtti. Rapor ayrıca, oyuncuları yeni oyunları denemeye motive etmede airdrop’ların önemini vurguladı. Airdrop’ların “önemli bir faktör” olduğu ve oyuncuların yeni bir oyuna başlamadan önce onları almak istedikleri ifade edildi.
Çin’in tutumu belirsizliğini korurken, Japonya ve Güney Kore şimdiden benimsenmesine öncülük etmeye başladı. Oyun endüstrisi gelişmeye devam ettikçe, blockchain teknolojisinin hem oyuncular hem de oyun geliştiricileri için giderek daha önemli bir faktör haline gelmesi muhtemel.