Güney Kore’de Kakao tarafından desteklenen Klaytn ve Japonya’da LINE tarafından geliştirilen Finschia, teknolojilerini ve kullanıcı tabanlarını bir araya getirmeyi hedefleyen bir birleşme planı açıkladı. Bu birleşme, potansiyel olarak Asya’nın en geniş web3 ekosistemini oluşturabilir.

Japonya ve Güney Kore’nin önde gelen blockchain’leri arasında önerilen birleşme, 420’den fazla merkezi olmayan uygulamaya (DApp) sahip bir ekosistem yaratmayı öngörüyor. Klaytn’ın katılımı ve Finschia’nın Kakaotalk ve LINE ile entegrasyonu sayesinde, birleşik blockchain, Asya genelinde 250 milyondan fazla kullanıcıya ulaşabilir.

Önerilen blockchain, hem CosmWasm hem de EVM’yi destekleyecek şekilde ayarlanmış olup, bu sayede geliştiricilere her iki platformun teknolojik güçlerinden faydalanma ve iki önemli ekosistem arasındaki etkileşimliliği artırma imkanı sunuyor.

Birleşme kapsamında, düşük enflasyon oranına, üç katmanlı bir yakma mekanizmasına ve Sıfır Rezerv yöntemine sahip yeni bir para birimi çıkarılması planlanıyor. Bu para birimi, sürdürülebilir değer üretimi sağlamayı amaçlayarak, $KLAY ve $FNSA sahiplerine bu yeni para birimine dönüştürme imkanı sunacak.

Ayrıca, önerilen birleşme, Asya’daki en geniş merkezi olmayan yönetim yapısını ve Web3 iş ağını kurmayı hedefliyor. İş birliği, Finschia Yönetim Üyelerini ve önemli uluslararası şirketlerden oluşan Klaytn Yönetim Konseyini bir araya getirecek.

Potansiyel birleşmenin duyurulması, $KLAY fiyatında dikkate değer bir artışa neden oldu; son 24 saatte %18’lik bir fiyat artışı ve 24 saatlik işlem hacminde etkileyici bir %1072’lik bir yükseliş gözlendi.

Teklif şu anda tartışma için açık olup, yönetim oylamasının 26 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

Kaynaknulltx