Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, konuşmacı olarak katıldığı Cornell Blockchain konferansında önemli açıklamalarda bulundu…

Ava Labs Kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, ABD- New York’ta Roosevelt Adası’nda her yıl düzenlenen Cornell Blockchain konferansında “Industry & Academic” başlıklı ilk bölümün konuşmacıları arasındaydı. 21 Nisan’da düzenlenen etkinlikte Sirer, artan regülasyonlara ilişkin dikkat çekici bir yorumda bulundu.

Düzenleyicilerin kodu denetleyebilecek gelişmişlik seviyesine ulaşana kadar blockchain ve kripto para birimi alanlarının olgunlaştığını düşünmeyeceğini kaydeden Ava Labs CEO’su, “Düzenleyiciler şu anda o aşamaya yakın değil,” diyerek şöyle devam etti: “Komik numaralar yapmakla meşguller.”

Kripto özellikle ABD’de, FTX borsasının çöküşü ve 2022’deki diğer sıra dışı felaketlerin ardından hiç olmadığı ölçüde düzenleyici kurumların hedefinde. Buna karşın Sirer, “En acımasız kısıtlamaların bile kriptoyu ezemeyeceği” görüşünü paylaşarak, “Diyelim ki kriptoyu tamamen yasakladılar, Z kuşağı dijitale öncelik veriyor ve bu teknolojinin ortadan kalkmasına izin vermeyecekler.” İfadelerini kullandı.

Sirer, bir sonraki ‘milyar kullanıcıyı’ kriptoya çekmek için ölçeklenebilirlik, kullanım kolaylığı ve uyarlanabilirlik gibi çeşitli alanların iyileştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türk asıllı Amerikan Bilgisayar bilimcisi Emin Gün Sirer, Cornell Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi doçent profesörüydü. Peer-to-peer, işletim sistemleri ve Bilgisayar ağları konusundaki katkıları ile biliniyor. Aynı zamanda IC3’ün eski eş direktörü olan isim, Ava Labs’ın kurucusu ve CEOsu durumunda.

KaynakCoindesk