Blockchain teknolojisi; Avrupa, Kanada ve ABD’li büyük bankaların neredeyse tamamının ilgi alanında…

“*Blockchain Teknolojisi: Bankalar nasıl gerçek zamanlı bir küresel ödeme ağı kuruyor” başlıklı Accenture araştırmasına göre Avrupa, Kanada ve ABD’li en büyük 10 bankanın 9’u ödemeler alanında blockchain teknolojisini araştırıyor.

Araştırmaya dahil olan bankaların yüzde 13’ü ise blockchain tabanlı ürünlerini halihazırda uygulamaya almış durumda.

Anketten elde edilen çıktılar, büyük bankaların yüzde 30’unun halihazırda ödemeler için dağıtılmış defter çözümlerinin kavram kanıtlamalarını geliştirmeye veya üstlenmeye dahil olduğuna işaret etti. Rapora göre bankaların yüzde 17’si “devrimin ön saflarında” yer alıyor, bu da görünüşe bakılırsa ilgili çözümlerin zaten kullanımda olduğu anlamına geliyor.

Araştırmada alanında lider ticari bankacılık uzmanlarının görüşlerine yer verilirken özellikle, blockchain teknolojisinin ödemeler alanındaki dönüşüm potansiyeli mercek altındaydı.

 

Pazar büyüklüğünün 2026 yılına kadar 67,4 milyar dolara ulaşması beklendiği blockchain endüstrisi patlama yaşıyor. Üstelik daha da büyüyor.
Ödeme, akıllı sözleşmeler ve dijital kimlikler alanındaki gelişmeler baş döndürücü. Blockchain’in diğer yüzlerce alanın yanı sıra hükümet, finans, sigorta ve kişisel kimlik güvenliğinde devrim yaratabileceği kaydediliyor.

*‘Blockchain Technology: How banks are building a real-time global payment network’

KaynakCCN