Rusya ile savaş halindeki Ukrayna, aynı zamanda nüfusuna kıyasla en fazla kripto yatırımcısın bulunduğu ülke durumunda…

European Blockchain Convention tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Avrupa genelinde nüfusuna göre kripto paraya en çok sahip olan ülke Ukrayna. Ukrayna’da nüfusun yüzde 14,52’si (6 milyon 18 bin 385 kişi) kripto para sahibi. Dolayısıyla Rusya ile savaş halindeki Ukrayna, aynı zamanda nüfusuna göre en fazla kripto yatırımcısın bulunduğu ülke durumunda.

Ukrayna’yı nüfusunun yüzde 6’sına denk gelen 4 milyon 71 bin kişi ile Birleşik Krallık izliyor. Üçüncü sırada nüfusunun yüzde 5,64’ü kripto para sahibi olan Almanya bulunuyor. Almanya’da kripto para sahibi olan kişi sayısı 4 milyon 751 bin 312 olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Nüfusunun yüzde 4,91’i yani 3 milyon 323 bin 292 kişinin kripto yatırımcısı olduğu Fransa ise listede 4. sırada yer alıyor.

Beşinci sırada sürpriz bir ülke, Ukrayna’nın kuzeyindeki Belarus var; ülke nüfusunun yüzde 2,97’sine denk gelen 279 bin 371 kişinin kripto sahibi olduğu kaydediliyor. 6. Sıradaki Polonya 1 milyonun üzerinde kripto yatırımcısına ev sahipliği yapıyor. 7. Hollanda 489 bin, 8. İspanya 1 milyon 308 bin kişi ile sıralanıyor.

İspanya’yı tamamı yaklaşık yüzde 2’ye yakın nüfüsa göre kripto yatırımcısı oranı ile Bulgaristan, İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Slovakya, Belçika, Litvanya, Moldova ve İsveç izliyor.

Türkiye’nin söz konusu listede bulunmadığını belirtelim.