Z ve Alfa kuşağı üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre teknoloji gelecekte eğitim ve öğrenme üzerinde etkisini artıracak.

Yapay zeka, özellikle son dönemde insan yazısını taklit etme becerisiyle heyecan ve tartışma yaratan ChatGPT’nin çıkmasıyla birlikte gündemde yerini aldı. Gençler de okulda teknolojiyle ilgili daha fazla konu öğrenmek için güçlü bir istek duyuyor ve her iki kiÅŸiden biri video oyun programlama (%51) veya yapay zeka (%50) hakkında bilgi edinmek istiyor. Yapay zekanın, devasa iÅŸ alanlarını deÄŸiÅŸtirme potansiyeliyle hayatımızda giderek artan bir varlık haline gelmesi bekleniyor.

Sınıflarda teknolojinin kullanımı sorulduÄŸunda ise gençlerin %75’i, okullarının kendilerini gelecekteki iÅŸlerine hazırlamak için müfredata daha fazla teknoloji dahil etmesini ve %76’sı teknolojiyi kullanmak üzere eÄŸitilmiÅŸ olmayı istiyor. Gençlerin sadece yarısı (%52) öğretmenlerinin teknoloji konusunda iyi olduÄŸuna ve onu kullanmaya teÅŸvik ettiÄŸine inanıyor. Her üç öğrenciden ikisi ise de teknolojiyi kullanmak için iyi eÄŸitildiklerini düşünüyor…

Metaverse, önümüzdeki yıllarda daha etkili bir şekilde öğrenmek için kilit bir rol oynayacak

Metaverse, öğrenmeyi etkileÅŸimli hale getirme, çocukları tarihsel dönemleri sanal olarak ziyaret etme, yabancı meyve pazarlarındaki satıcılarla sohbet etme ve birinci sınıf laboratuvarlarda deneyler yapma gibi öğrenme fırsatları açısından oldukça zengin görünüyor. Avrupa’daki çocukların %80’i Metaverse’ü eÄŸitim amaçlı kullanmayı faydalı olarak görürken, bu oranın ebeveynlerde de hiç de azımsanmayacak oranlarda olması dikkat çekiyor. Avrupa’daki ebeveynlerin %68’i Metaverse’ü eÄŸitim amaçlı kullanmanın yararlı olduÄŸunu düşünüyor.

Gençlerin %64’ü Metaverse’ün eÄŸitimi daha eÄŸlenceli hale getireceÄŸini düşünürken, %63’ü, Metaverse’ün gerçek hayatta gelecekteki iÅŸlerini seçmeden önce sanal bir dünyada iÅŸleri test etmelerine izin vereceÄŸini düşünüyor. Ayrıca gençlerin %60’ı, Metaverse’ün okuldaki öğretmenleri dışında ilham veren insanlardan öğrenmelerine olanak saÄŸlayacağını ve %43’ü Metaverse’ün fiziksel sınıfın yerini alacağını düşünüyor.