Avustralya, kripto ATM’si sayısında Asya kıtasının toplamını geride bıraktı…

Avustralya, dijital varlıkların günlük işlemlerde kullanımının faydalarını fark eden artan sayıda işletme ve birey ile kripto para birimlerinin benimsenmesinde lider ülkeler arasında ve kripto-Bitcoin ATM sayısında da öne çıkıyor.

Bu kapsamda Avustralya, Coin ATM Radar verilerine göre, Ocak 2023 itibarıyla 364 aktif makine ile toplam kripto ATM sayısında Asya’yı geride bıraktı.

Çin, Japonya, Singapur ve Hindistan gibi büyük ekonomileri içeren Asya’da 355 adet kripto ATM’si bulunuyor.

Bununla birlikte Avustralya’nın toplam sayılarda 2 sıra atlayarak toplam en fazla kripto ATM’si bulunan ülkeler sıralamasında 3. sıraya yükseldiği belirtiliyor.

Bitcoin ATM’leri temelde bir kişinin nakit veya banka kartı kullanarak Bitcoin ya da diğer kripto paraları satın almasına izin veren makineler şeklinde özetleniyor.

Öte yandan Avustralya, ATM kurulumlarında azalma bildiren önde gelen Avrupa ülkeleri ile ABD’nin aksine son 8 ayda Bitcoin ATM’si sayısını sürekli olarak artırdı.

Regülasyon adımları da bekleniyor…

Son bir detay olarak Avustralya’da kripto para birimlerinin artan popülaritesi, kripto ATM’lerinin artan sayıdaki kurulumuyla sınırlı değil. Zira Avustralya Hazine Bakanlığı’nın kripto mevzuatı getirmeyi planladığı kaydediliyor. Bunun kripto endüstrisi için düzenleyici bir çerçeve sağlayarak büyümesini meşrulaştırmaya ve teşvik etmeye yardımcı olacağı ifade ediliyor.

Kaynakblockchain.news