Axelar, tüm Ethereum uyumlu zincirlerde ERC-20 tokenlerinin birlikte çalışabilirliğini artırmayı amaçlayan bir ürün olan Interchain Token Service (ITS) tanıttı.

Hizmet özellikle ERC-20 token’larının tüm EVM uyumlu ekosistemlerde birlikte çalışabilirliğine odaklanıyor. Bu tokenler 1:1 oranında üretilecek ve Axelar’ın yerel bilgi işlem ortamı olan Axelar Sanal Makinesi yardımıyla yönetilecek.

Merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan Sushi, hizmet aracılığıyla zincirler arası token’ları ilk benimseyenlerden biri. Ekip, Sushi’nin kendi yerel SUSHI token’ının birden fazla zincir arasında sorunsuz etkileşimini kolaylaştırmak için ITS’yi kullanmayı planladığını söyledi. İlk dağıtım, SUSHI’nin Arbitrum, Ethereum, Optimism ve Polygon’da birlikte çalışabilirliğini sağlayacak ve SushiSwap merkezi olmayan borsanın çoklu zincir dağıtımlarını Axelar ağı aracılığıyla daha verimli bir şekilde yönetmesine olanak tanıyacak.

Sushi’nin baş şefi Jared Grey konuyla ilgili olarak: “Axelar’ın Zincirler Arası Token Hizmeti, Sushi kullanıcıları için daha sorunsuz, zincirler arası bir deneyimin kilidini açıyor. Şu anda, SUSHI’nin değiştirilebilirlikten yoksun versiyonu var. Interchain Token’ları ile Sushi, basit ve güvenli bir şekilde gerçek zincirler arası birlikte çalışabilirlik elde edebilir.” ifadelerini kullandı.

Web3 uygulamaları için zincirler arası transferler gerçekleştirmeye yönelik geleneksel yaklaşım, genellikle doğal güvenlik risklerine ve uyumluluk sorunlarına maruz kalabilen köprülü token sürümlerine dayanıyor. Axelar’ın kurucu ortağı Sergey Gorbunov, Axelar’ın birlikte çalışabilirlik çözümünün bu zorlukları özel akıllı sözleşmeler ve bir yazılım geliştirme kiti ile ele alarak geliştiricilerin zincirler arası token’ları yönetmesini sağladığını iddia ediyor.

KaynakThe Block