NFT fiyatları düşüyor. Bu kapsamdaki en yeni verilerden birinin aktörü Azuki. İşte detaylar…

NFT dünyası 2023’te bir hayli dalgalı seyirde. Yılın bazı dönemlerinde NFT’ye ilgi artarken bazı aylarda sıra dışı düşüşlerle karşılaşılıyor. En nihayetinde ise NFT’lerde özellikte fiyatlarda belirli bir gerileme trendi yaşandığı biliniyor. Bu kapsamdaki en yeni verilerden birinin aktörü Azuki.

Güçlü ve ilgi çekici koleksiyonları ile tanınan Azuki’nin ticaret hacminde yüzde 78’lik düşüş kaydedildiği bildirildi. Nansen’den alınan verilere göre Azuki NFT’lerinde fiyatlar da geçtiğimiz Haziran ayından beri yüzde 65 oranında düştü. Son üç aya ilişkin için Azuki fiyat ve hacim aktivitesini haberin devamındaki grafikte görebilirsiniz.

Anime odaklı NFT’leri ile tanınan Azuki, 27 Haziran 2023’te Elementals adlı yeni bir NFT koleksiyonu yayınladı. 10 bin animeden oluşan koleksiyon 2022-Haziran’ından beri en yüksek işlem hacmine ulaşarak kısa sürede tükendi.

Böylelikle geniş kesimler NFT satın alma şansı bulamadı ve Azuki, lansmandaki yanlış adımlarını kabul etti.

En nihayetinde ise iyisiyle kötüsüyle son dönemin öne çıkan markası Azuki’ye yoğun ilgi ve gelir akışı sağlandı. Devamındaki süreçte ise doğal bir akış halinde gelirler ve ticaret hacminde gerileme kayıtlara geçmiş oldu.