Bank of America’dan blockchain teknolojisi ile ilgili ‘güven tazeleme’ adımı geldi…

Bank of Amerika (BofA), yayınladığı son raporda spekülatif kripto işlemleri ve token fiyatlarının blockchain teknolojisinden ayrı düşünülmesi gerektiğine işaret etti. Dolayısıyla blockchain teknolojisinin kamuoyundaki bilgi kirliliğinden etkilenmemesinin gerekliliği vurgulandı.

Söz konusu rapor, kısa adı FED olan ABD Merkez Bankası ile bir grup banka ve ödeme kuruluşunun dijital token’lerle testler gerçekleştireceği duyurusunun ardından geldi.

Öte yandan BofA raporunda CBDC’ye yönelik ihtiyaçtan ve kredi riskinin düşmesi, gizlilik, şeffaflık gibi olası faydalarından geniş ölçekte bahsedildi.

Uzmanlara göre ABD’de genel kullanıma açık CBDC yerine ilk etapta toptan CBDC’nin kurgulanması daha olası.

Rapordaki bulgular CBDC’ye yönelik önemli argümanlar içeriyor… Merkez bankaları ile hükümetlerin finans kuruluşları başta olmak üzere özel sektör destekleri ekseninde dijital varlık odağındaki inovasyon adımlarını yönlendirmeleri sürpriz olmayacak.

Teknolojinin bulut depolamadan siber güvenliğe, dağıtık defter platformlarından telekominikasyona birçok alandaki altyapı sağlayıcılarına faydalar sağlayacağı da aşikar. Raporda bu konudaki fayda durumu, CBDC yaklaşımının yönü ile belirlenecek.

ABD’de analistler kripto para borsası FTX’in iflas süreci ve arka planındaki kaotik detaylar, dijital para araştırmalarını etkilemeyecek. Blockchain’in spekülatif diğer alanlardan ayrı tutulması ifadesi de bu doğrultuda görünüyor.

KaynakBank of America Newsroom