Türkiye Bilişim Vakfı’nın bir inisiyatifi olan Başlangıç Noktası’nın başlattığı, üniversite öğrencilerine 21. yüzyıl yetkinlikleri çerçevesinde bir eğitim alternatifi oluşturmayı amaçlayan Başlangıç Noktası Akademi başlıyor.

Dünya Ekonomik Forumu ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü gibi seçkin kuruluşların raporları dikkate alınarak, alanının düşünce liderleri tarafından hazırlanan eğitimlerle üniversite öğrencileri kendilerini yenilikçi konularda geliştirme ve birçok seçkin kurumda staj yapma imkânı bulacak.

Ahiler Kalkınma Ajansı ve İstanbul Makine Mühendisleri Odası’nın desteğiyle oluşturulan program 5 ana başlıktan oluşuyor:

1 – Sürdürülebilirlik

Bu modülde bireysel yetkinliklerin sürdürülebilirliği, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik, sosyal etki yönetimi ve ölçümü konularında eğitimler verilecek.

2 – Dijital Okuryazarlık ve Gelişen Teknolojiler

Bu modülde Kırılım Çağı’nın gerektirdiği yetkinlikleri kazanan etkili genç liderler, aynı zamanda önde gelen girişimcilerden uygulamalı şekilde yeni teknolojileri öğrenecekler.

3 – Mentorluk ve Staj imkânları

Mentorlarımız, etkili genç liderlerin ihtiyaçlarını ve endişelerini anlayarak onlara birebir destek olmak için varlar. Programı başarıyla tamamlayan etkili genç liderlerimiz, program sonrasında sektöründe öncü kurumlarla oluşturduğumuz staj programına dahil edileceklerdir.

4 – Girişimcilik

Etkili genç liderlerimiz bu modülde kendi girişim fikirlerini oluşturmayı ve bu fikirleri hayata geçirmeyi öğrenerek bu programdan birer girişimci adayı olarak mezun olacaklardır.

5 – Mülakatlara hazırlık

Bu modülde etkili genç liderler iş hayatına girişin ilk adımlarına hazırlanacak, CV hazırlama ve canlı mülakat konularında gerçek İK çalışanlarından birebir geri bildirim alma ve pratik yapma fırsatı elde edeceklerdir.

Başlangıç Noktası Akademi başvuruları 1 Şubat 2021’de son bulacak. Başvuru için https://e-bursum.com/ adresinden öğrenci olarak üye olun. Ardından maile gelen aktivasyonu gerçekleştirdikten sonra https://bit.ly/3naXB4l  bağlantısını takip ederek Başlangıç Noktası Akademi Programı başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Başlangıç Noktası Akademi hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.