BCTR Vergi, Muhasebe ve Denetim Çalışma Grubu, Çalışma Grubu Başkanı Sn.Tayfun İçten ve Çalışma grubundan küçük bir heyet ile Gelir İdaresi Başkanı Sn.Bekir Bayraktar’a 15 Kasım 2022 Salı günü bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Gelir İdaresi Başkanı Sn.Bayraktar ve ekibine  BCTR Platformu ve faaliyetleri ile blokchain konusunda kendi alanında bir ihtisas çalışma grubu olarak oluşturulan “Vergi, Muhasebe ve Denetim Çalışma Grubu” nun amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Daha önce hazırlanan “Kripto Varlıkların Vergi Muhasebe ve Denetim Yönünden Değerlendirilmesi” raporu kendilerine takdim edildi. Çalışma Grubu olarak ilgili Bakanlık ve Başkanlıklarla nispeten yeni ve teknik bir konu olan bu alanda iletişim içinde olmak ve birlikte çalışma dilekleri iletildi. BCTR olarak Kamu Gözetim Kurumu Başkanlığı ile yakın zamanda imzalan kurumsal işbirliği protokolünden ve Kurumun uzman seviyesinde çalışma grubunun aylık toplantılarına katılımından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Gelir İdaresi Başkanı Sn.Bayraktar ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek iletişim içinde olmayı kendilerinin de arzu ettiklerini belirtti. Ziyaret toplu bir fotoğraf çekimi ile sonlandı.