Ana akım otomobil üreticilerinin NFT koleksiyonlarına bir yenisi daha ekleniyor ve Bentley, yeni koleksiyonu ile Web3 dünyasına adım atıyor.

Bentley Motors NFT dünyasına giriyor… Lüks otomobilleri ile tanınan İngiliz şirket, NFT koleksiyonunun Bentley Design tarafından tasarlandığını ve toplamda 208 parçadan meydana geldiğini kaydetti.

208 burada ilginç detaylar barındırıyor, zira bu sayı Continental GT Speed isimli en hızlı modellerinin maksimum hızını temsil ediyor. Ayrıca 208, Bentley tasarım DNA’sına ilham veren 1952 model R-Type Continental’in tüm üretim sürecini tanımlıyor.

Bentley, NFT stratejilerinin dünya genelindeki müşterileri için Web3.0 deneyimlerinin daha geniş bir şekilde benimsenmesi ve entegrasyonuna yönelik olduğunu bildiriyor.

İlgili NFT’ler, şirketin 2030 yılına kadar karbon nötr olma hedefiyle uyumlu olarak Poligon Ağı üzerine kurulacak. Şirket, NFT’lerin Eylül ayında resmi olarak başlatılacağını ve sahiplerine özel erişim ve avantajlar sağlayacağını bildirdi.

Konuya ilişkin bilgiler veren Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey, “Bentley müşterileri hayatlarını çevrimiçi yaşıyor, dijital para birimiyle lüks mallar satın alıyor ve Metaverse’de iş kuruyorlar,” diyerek ekliyor: “NFT’lerin hem sanat hem de sanatçı profillerini nasıl yükselttiğini gördük ve aynı şeyin lüks otomotiv alanında da olabileceğine inanıyoruz.”

Kaynakblockchain.news