NFT’ye şüpheyle yaklaştığını söyleyen Gates, ayrıca fenomen koleksiyon Bored Ape Yacht Club’la ilgili iğneleyici bir ifade kullandı…

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, TechCrunch İklim Değişimi Konferansı’na katılarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İklim değişimi-toplum ilişkisi ve global ekonomiyi ele alan dünyanın en zengin dördüncü kişisi, NFT’lere ilişkin yorumlarda da bulundu.

Bu alana şüpheyle yaklaştığını söyleyen Gates, konuşması sırasında fenomen NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’la ilgili olarak iğneleyici bir ifade kullandı. “Maymunların pahalı dijital görselleri tabii ki dünyayı epey iyileştirecek, bunda hepimiz hemfikiriz” diyen Gates, NFT meraklılarının tepkisini çekti.

Bored Ape Yacht Club, özellikle ünlülerin satın almak için yarıştığı bir koleksiyona dönüşmüş durumda. Ancak şu da bir gerçek ki NFT piyasası ciddi düzeyde değer kaybeden kripto paralarla yakın izdüşümde. Kuşku dolu yaklaşımları ateşleyecek şekilde NFT’ler yüzde 80’e varan oranlarda değer kaybı ile karşı karşıya. Zira birkaç ay önce büyük rekabete sahne olan NFT’ye sahip olma yarışı günümüzde dip noktalara taşınıyor.

NFT konusunda iyi haberler de yok değil… Yeni bir rapora göre Çin’deki NFT platformlarından sayısında artış yaşanıyor. Bu kapsamda 4 ay önce 100 olan NFT platformu sayısının 500’ü geçtiği kaydediliyor.
Bu artışın ardındaki itici gücün ise ülkede dijital koleksiyonların popülerleşmesi ile birlikte Tencent (oyun, teknoloji), Alibaba (e-ticaret, vb) gibi şirketlerin bu yeni sektöre duyduğu ilgi ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.