Kripto para borsası ve küresel blockchain ekosisteminin en önemli oyuncusu Binance, seçili pazarlarda yüksek likiditeli vadeli ürünleri için Copy Trading ürününü kullanıma sunuyor.

Copy Tading, kullanıcılara lider trader’ların işlem portföylerini ve stratejilerini takip edip kopyalama olanağı sağlıyor. Bu özellik sayesinde milyonlarca kullanıcı aynı anda hem lider trader hem de copy trader olabilir. Böylelikle daha fazla katılım ile ekosistemin büyümesi ve yeni deneyimlere katkı sağlanabilecek.

Lider trader’lar, alım satımlarını kopyalayan Copy Trader kullanıcılarından işlem başına %10 kar payı ve %10 işlem komisyonu iadesi alacaklar. Lider trader’lar ayrıca Binance Feed üzerinde kendi ticaret stratejileri ve teknikleri hakkında içerik oluşturarak diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunabilecekler.

Binance’deki Copy Trading kullanıcıları aynı anda en fazla 10 lider trader’ı takip edebilir ve lider trader’ların portföy bilgilerini görüntüleyebilirler. Bu bilgiler arasında yatırımın 7, 30 veya 90 gün içindeki getirisi, kar ve zarar kayıtları, maksimum çekilme miktarı ve yönetilen varlıklar bulunur. Kullanıcılar lider trader’ları arayabilir ve Copy Trading yapmak istedikleri kişileri seçebilirler. Binance, Copy Trading özelliği ile  deneyimi daha az olan kullanıcılar için işlem yapmayı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Binance CMO’su Rachel Conlan, yeni Copy Trading ürünü ile ilgili olarak “Binance’in misyonu finansal erişimi geliştirmek ve bu doğrultuda ürünlerimiz, kullanıcılarımızın kendi portföyleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Tecrübeli yatırımcılardan bir şeyler öğrenmek ve onlarla etkileşime geçmek isteyen yeni kullanıcıların taleplerini karşılıyoruz ve bu kullanıcılar da artık deneyimlerini paylaşmak ve para kazanmak için daha fazla seçeneğe sahip olacak.  Copy Trading ürünümüzün kripto piyasasına girişin önündeki engelleri azaltacağına ve topluluk içindeki sosyal etkileşimi geliştirmeye yardımcı olabileceğine inanıyoruz.” yorumunda bulundu.