BinaryX, Web3 oyunlarının büyümesini ve benimsenmesini artırmayı hedefleyen 220.000 BNX’lik (yaklaşık 12 milyon dolar) yeni bir fon başlattı.

Proje ekibi, tohum yatırımcılar ve BNX topluluğu üyeleri tarafından desteklenen fon, blockchain teknolojisini kullanan veya deneyen oyun projelerine yatırım yapmak için kullanılacak. BinaryX, fon kapsamındaki projelere yönelik desteği artırmak için danışmanlık hizmetleri de sunacak.

Öte yandan fon, erken aşama ve ileri aşama geliştirme dahil olmak üzere herhangi bir aşamadaki oyunlar için kaynak ve her türlü desteği sağlamayı esas alacak.

BinaryX Büyümeden Sorumlu Başkanı Rudy, “BinaryX, oyunlarda Web3 teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmaya kendini adamıştır. Fon, zaten var olan blockchain oyunlarını desteklemekle; oyunlarında veya NFT’lerinde blockchain ile deney yapmak isteyen geleneksel geliştirici ekipleriyle sınırlı değil. Blockchain’in oyun ekosisteminde genel olarak büyümesine ve benimsenmesine inanıyoruz ve bu etkiyi vadeden her türlü projeyi desteklemek için çaba göstereceğiz.” Dedi.

Kuluçka kolunu 2022’nin ortalarında piyasaya sürdüğünden beri BinaryX, 2 GameFi projesine yatırım yapmıştı. Portföyünde SHIT oyunları ve devam etmekte olan birkaç heyecan verici projeyle Rh!noX NFT koleksiyonu yer alıyor.

Öte yandan söz konusu haber, BinaryX’in token sattığına dair asılsız iddiaların gündemde yer aldığı bir dönemde geliyor. Konuyla ilgili olarak kısa bir yorum aktaran Rudy, “İşleyişimizde herhangi bir sorun olmadığını vurgulamak isteriz, oyunlarımıza odaklandık ve gelecek planlarımızı da şeffaf bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.