Birleşik Krallık hükümeti, kripto ekosistemi için nihai kurallarını yayınladı ve itibari para destekli stablecoin’lere yönelik mevzuatın önümüzdeki yılın başlarında tanıtılmasıyla birlikte aşamalı bir düzenleme getirmeyi planladığını açıkladı.

Bu haftanın başında yayımlanan bir güncellemeyle hükümetin kredi ve ticaret gibi faaliyetleri geleneksel mali düzenlemelerin kapsamına dahil etmesiyle algoritmik stablecoin’ler gibi diğer kripto alanları da onu takip edecek. Bu kurallar, ilgili faaliyetleri Mali Yürütme Otoritesi’nin (FCA) kapsamı altına alacak.

Belgeye eşlik eden bir açıklamada Hazine Bakanı Andrew Griffith, “Birleşik Krallık’ta kripto varlık düzenlemesine yönelik bu nihai önerileri sunmaktan çok memnun olduğunu” söyledi. Griffith’e göre nihai çerçeve, “İngiltere’nin bir kripto varlık işini başlatmak ve ölçeklendirmek için bariz bir seçim olduğu” anlamına gelecek…

Hükümetin finans kolu olan Hazine, Şubat ayında bir kripto konsültasyonu yayınlamış ve konsültasyon Nisan ayında kapanmıştı. Parlamento, Haziran ayında 2023 Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nı kabul ederek kripto paranın düzenlenmiş bir faaliyet gibi ele alınmasını sağladı.

Hükümet, kriptoyu geleneksel finansal hizmet düzenlemesinin kapsamına dahil etmek istediğini zaten belirtmişti, ancak Griffith, halihazırda geleneksel finansal araçların yanı sıra NFT’leri de dikkate alan kripto varlıkları durumunu açığa kavuşturan önerilerinin bazılarını değiştirdi.

Önerilen rejim, geleneksel menkul kıymetler gibi halihazırda düzenlenmiş olan belirli yatırımlar olan kripto varlıklarla ilgili faaliyetleri yakalama niyetinde değildir” diyen hükümet, koleksiyon veya sanat eserlerine benzeyen benzersiz NFT’lerin finansal hizmetler düzenlemesine tabi olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte, örneğin bir kerede çok sayıda piyasaya sürüldüğünde ve fiyatı çok fazla değişmediğinde, bir token olarak kullanılan NFT’ler, gelecekteki finansal hizmetler kuralları kapsamına girebilir.

Eski Binance.US CEO’sundan Stablecoin düzenlemesi yorumu

KaynakCoinDesk