Lugano şehri, Tether ortaklığıyla belediye işlemleri ve vergi ödemelerinde, Bitcoin ve Tether Token’larını kabul etmeye başladı. Plan  girişiminin başarısıyla bu adımı atarak kripto ödemelerini yaygınlaştıran Lugano, şeffaflığı ve küresel erişilebilirliği artırmayı amaçlıyor.

Lugano Şehri, Tether ortaklığıyla artık şehrin tüm belediye işlemleri için ödeme olarak Bitcoin ve Tether Token’larını (USDt) kabul edeceğini duyurdu. İkinci kez hazırlanan yıllık Plan ₿ Forumu’nun başarısının bir sonucu olarak, vergiler ve harçlar da Bitcoin ve Tether Token’larıyla ödenebilecek. Lugano şehrindeki kripto para ödemeleri daha önce Lugano’nun çevrimiçi platformunda yapılan işlemlere ayrılmıştı. Konuyla ilgili yapılan son açıklamaya göre, şehir sakinleri tüm faturalarını herhangi bir sınırlama olmadan, Bitcoin ve USDt ile ödeyebilecek. Daha önce düzenlenmiş ve ödenmemiş tüm belediye faturaları da Bitcoin ve USDt ile ödenebilecek. Yeni ödeme seçenekleri, Lugano’nun mevcut belediye ödemeleri sisteminde kullanılabilecek. Şehir sakinleri ve şirketler, faturaların üzerinde yer alan QR kodlar sayesinde Bitcoin veya USDt aracılığıyla kesintisiz ve tam otomatik olarak ödeme yapabilecek.

“Plan ’nin işe yaradığını düşünüyorum”

Tether CEO’su Paolo Ardoino, “Lugano Plan ₿’nin işe yaradığını düşünüyorum, Lugano sakinlerinin yaşamını daha konforlu hale getirmek, Bitcoin ve blockchain teknolojisinin başarısını sürdürdüğünü görmek beni gururlandırıyor. Şehrin bölge için bir blockchain merkezi olarak büyümeye devam etmesini ve dünya çapında daha fazla topluluğun Lugano’nun inovasyon ve ekonomik özgürlüğünü örnek aldığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Lugano’nun dünyanın en büyük kripto para birimi şirketi Tether ile yürüttüğü süreç, Plan ₿ girişiminin bir parçası olarak öne çıkıyor. Bu yılın ekim ayında Lugano ve Tether, 50’den fazla ülkeden 2.200 katılımcıyı ağırlayan, kripto para meraklıları ve düşünce liderlerinin bir araya geldiği Plan ₿ Forumu’na ev sahipliği yaptı. Forum, Lugano’da bulunan 350’den fazla perakendecinin kripto ödeme sistemini kullanması ve Bitcoin ile Tether kullanılarak gerçekleştirilen 1.500’den fazla işlemle büyük bir başarı elde etti. Bu rakamlar, Bitcoin’in küresel olarak benimsenmesini ve finansal güçlenme adına sürdürülen mücadeleyi ortaya çıkarıyor.

Lugano şehri, blockchain kullanımı için bir model olmayı hedefliyor

Şehrin ileri görüşlü yaklaşımı, vergilerin ötesine uzanıyor. Plan ₿ ve FC Lugano arasındaki ortaklık sayesinde, FC Lugano maçlarındaki tüm biletler, ürünler, yiyecek ve içecekler yakında Bitcoin ve USDt aracılığıyla satın alınabilecek. Tether ve Lugano şehri, blockchain şirketleri ve startup’lar için merkez haline gelecek özel bir teknoloji üssü ve yerel üniversitelerde blockchain gelişimi hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilere yönelik burslar dahil olmak üzere birçok başka girişimi de hayata geçirmeye devam ediyor.

Lugano’nun kripto para birimini benimsemesinin altyapı maliyetlerini azaltması, küresel finans piyasalarına erişilebilirliği genişletmesi ve vatandaşlarına sunulan ürün ve hizmetlerin şeffaflığını artırması bekleniyor. Şehir, gerçek dünyadaki blockchain kullanımı için bir model olmayı hedefliyor.