Singapurlu Bitget, merkeziyetsiz BitKeep çok zincirli cüzdana, 30 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. Bitget böylece bir önceki finansman turunda 300 milyon dolar olarak değerlendirilen şirkette payını artırarak, en büyük hissedar haline geldi. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitget, merkeziyetsiz BitKeep çok zincirli cüzdana, 30 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. 22 Mart tarihinde gerçekleştirilen Paris Blockchain Haftası etkinliğinde yapılan açıklamaya göre; Bitget, anlaşma sonrasında, 300 milyon dolar değerindeki şirkette, payını artırarak en büyük hissedar haline geldi. Bu ortaklık ile Bitget hizmet yelpazesini genişletecek. BitKeep ise Bitget’in borsa alanındaki kanıtlanmış teknolojisi ve güvenlik yeteneklerine erişmesini sağlayacak. Ayrıca BitKeep’in sunduğu cüzdan hizmetlerindeki istikrar ve güvenliğinin geliştirilmesine katkı sunulacak. Böylece her iki şirket de birbirinin güçlü yönlerinden yararlanarak DeFi (merkeziyetsiz finans) ile CeFi’yi (merkezi finans) birbirine bağlamak için işbirliği yapacak.

Söz konusu yatırım, BitKeep cüzdanın, Bitget’in iş alanıyla birleşmesini içeriyor ve mevcut kullanıcı tabanını ve ürün tekliflerini önemli ölçüde güçlendiriyor. 2018 yılında kurulan ve 168 ülkede 8 milyondan fazla kullanıcısı bulunan kesintisiz ve güvenilir gözetimsiz cüzdan, SWAP ve NFT pazar yeri hizmetleri sunuyor. Cüzdan, Bitcoin, Ethereum, BNB Chain, Polygon ve Solana gibi 90 mainnet ağını ve 20.000’den fazla dApp’de 250.000’den fazla varlık türünü destekliyor.

Bitget’in ‘Türevlerin Ötesine Geç’ stratejisinin bir parçası

Cüzdana yapılan yatırım, iş alanını cüzdan sektörüne doğru genişleteceği ve yerel depolama ve varlık yönetimi hizmetleri sunmasına yardımcı olacağı için Bitget için önemli bir hamle. BitKeep’in yerleşik 8 milyon kullanıcı tabanını entegre ederek, Bitget tamamen yeni bir potansiyel müşteri kitlesine erişim elde edecek. Bu yatırım, Bitget’in CeFi ve DeFi’yi birbirine bağlamayı ve platformu lider bir vadeli işlemler borsasından kendi ekosistemine sahip kapsamlı ve bütünsel bir borsaya dönüştürmeyi öngören yeni Türevlerin Ötesine Geç stratejisinin bir parçası olarak Web3’e girişe yönelik önemli hamlelerinden biri olarak da öne çıkıyor.