Hizmetlerini geliştirmeyi sürdüren Bitget, yerleşik Crypto Loans ürünüyle hızla genişleyen kripto para kredisi sektörüne giriş yapıyor. Yeni ürün, geleneksel kredi kurumları tarafından reddedilen ve dijital varlıklar aracılığıyla alternatif finansman yöntemleri arayan kullanıcı kitlesini çekmeyi amaçlıyor.

Bitget’in Crypto Loans ürünü, kullanıcıların eldeki varlıklarından birini teminat olarak kullanarak başka bir para biriminde karşılık gelen bir miktar borç alabilmelerini sağlayan dual-coin yaklaşımına dayanıyor.

Her kredi, ödenmesi gereken belirli bir faiz oranıyla veriliyor ve ödünç alınan miktar, teminat olarak gösterilen varlığın piyasa değerine göre belirleniyor. Krediler önceden belirlenmiş bir süre için sunuluyor ve kullanıcılar son ödeme tarihinden önce veya zamanında geri ödeme yapmayı tercih edebiliyor.

“Kullanıcılar, daha likit varlıklarda yatırım yapmak için kredi alabilme fırsatına sahipler”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bitget Yöneticisi Gracy Chen, “Bitget’in yeni ürünü, teminata dayalı para birimi kullanımının esnekliğini vurguluyor ve sermaye kullanımını artırıyor. Kullanıcılar, şimdi daha az talep gören paraları teminat olarak göstererek daha likit varlıklarda yatırım yapmak için kredi alabilme fırsatına sahipler. Platformumuzun esnek borç alma ve geri ödeme mekanizması, tüm kullanıcıların taleplerini karşılamak ve kullanıcıların rahatlığını sağlamak amacıyla tasarlandı” dedi.

Son yıllarda kripto kredileri, dijital kredi sektörünün büyümesi sayesinde dikkat çekiyor. 2022 yılında 8,5 milyar doları aşan bu sektörün, 2032 yılına kadar yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 20,5 artacağı tahmin ediliyor.

Global Market Insights tarafından yayınlanan bir rapor, dijital kredi ürünlerinin talebini artırabileceğini belirtiyor.