Blockchain şirketi Tron’un bir iştiraki olan dosya paylaşım şirketi BitTorrent, blockchain tabanlı bir canlı yayın platformu üzerinde çalışıyor.

Gelişmeyi kendi blogundan paylaşan BitTorrent, yaptığı açıklamaya göre platformu BitTorrent Live (BLive) olarak adlandıracak. Canlı video içeriği ve anlık mesajlaşma servisi destekleyecek olan platform kullanıcı profilleri ve kullanıcının ilişkisi gibi özellikleri içerecek.

BLive platformunun alpha sürümünü yayınlayan BitTorrent, beta ve tam sürümlerini bu yılın üçüncü çeyreği ve 2020’nin ilk çeyreği gibi piyasaya sunmayı planlıyor. Mevcut alpha sürümü, geliştiricilerin platformun özelliklerini test etmesi için küçük bir kullanıcı grubuna sahip.

Platform ayrıca Bitcoin (BTC) ve BitTorrent (BTT) kripto para birimlerini de ödeme yöntemi olarak kabul edecek. Herhangi bir işlem ücreti almayacak olan sistemde yayıncılar da paralarını bu yöntemle çekebilecek. Ayrıca tüm bu işlemler için üçüncü parti PayPali Google Wallet, Apple Pay, Android Pay, WeChat ve Alipay gibi uygulamaların da desteği sunulacak.

BLive ayrıca kazanç ve hediye seçeneklerine de sahip olacak. Kullanıcılar teknik bakım, içerik oluşturma ve etkinlik planlama gibi aktivitelerle BTT ödülleri kazanabilecekler.