Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) Vergi, Muhasebe ve Denetim Çalışma Grubu ile Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliğinde başlatılan Block Brew serisinin ilki “Kamuda Blockchain Alanındaki Güncel Çalışmalar” başlığıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin ve BCTR Vergi, Muhasebe ve Denetim Çalışma Grubu Başkanı Tayfun İçten’in açış konuşmalarıyla başladı.

Etkinliğimize konuk olarak katılan CB-DDO Dijital Uzmanlık Birim Müdürü Dr. Vural Çelik Blockchain teknolojisinin kamudaki uygulamaları ve bu alandaki yenilikçi projeler hakkında değerli bilgiler sundu. Blockchain teknolojisinin kamu hizmetlerinin verimliliğini artırma, şeffaflığı sağlama ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunma potansiyeli üzerinde durdu.

Etkinliğimizin moderasyonunu üstlenen Limak Vergi Direktörü ve Yeminli Mali Müşavir Erdal Aydın ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk ABD Başkanı Dr.iur.Alara Efsun Yazicioglu’nun katkılarıyla ilham verici sohbetler gerçekleşti.

Katılımcılarımız, Blockchain teknolojisinin vergi, muhasebe ve denetim alanlarında nasıl bir potansiyel taşıdığını ve kamu sektöründe bu teknolojinin nasıl entegre edilebileceğine dair derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular.

İnteraktif bir yapıda devam eden etkinlikte, katılımcılarımız Blockchain teknolojisinin gelecekte kamu sektöründe nasıl bir rol oynayabileceği, karşılaşılabilecek zorluklar ve çözüm yolları hakkında kapsamlı bir sohbete dahil oldular.

Blockchain Türkiye Platformu olarak, Blockchain teknolojisine dair farkındalığı artırmak ve Türkiye’deki kullanımını teşvik etmek adına düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle ekosistemi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.
Bir sonraki Block Brew buluşmasında görüşmek üzere!