Global ölçekli bir blockchain şirketi olan Hindistan merkezli HashCash Consultants’ın CEO’su Raj Chowdhury, ilgi çekici değerlendirmelerde bulundu.

Chowdhury, kripto endüstrisinin çılgın bir hızla büyüdüğü günümüzde blockchain analitiğinin kara para aklama ve siber suç faaliyetlerini engelleme girişimlerine katkı sağladığını kaydetti.

“Dünya genelinde daha katı kripto düzenlemeleri uygulamak için bilinçli bir çaba var.” Diyen Chowdhury; blockchain analitiğinin kripto ve blockchain teknolojisiyle uğraşan kuruluşlar için karar verme süreçlerinde çok önemli bir rol oynayacağını söyledi.

İşletmelerin kripto para birimleriyle ilgili düzenleyici protokollere uymasına yardımcı olan ve eyleme geçirilebilir bilgiler sunan Blockchain analitiğinin, kripto sektöründe düzen oluşturma ve sürdürülebilir büyümeyi destekleme konusunda yapıcı olduğuna dair bir genel kanı bulunuyor.

Öte yandan Chowdhury, “İnovasyon için gerekli oyun alanı, şimdiye kadar elde ettiğimiz başarılardan ödün vermemeli. Herhangi bir teknoloji gibi, blockchain de kötüye kullanıma karşı bağışıklığa sahip değil. Bu nedenle, düzenlemeler blockchain araştırmaları ve küresel kripto topluluğunu geliştirmek için de bir gerekliliktir.” İfadelerini kullandı.

Queensland Üniversitesi İşletme Okulu’nda risk modelleyici ve kıdemli araştırmacı Rand Low, kısa süre önce yaptığı açıklamada, hızlı büyüyen kripto kredi platformlarında düzenleme ve kontrollerin önemini vurgulamıştı. Low, bunun piyasadaki stres ve çöküşleri önleyeceğine işaret etmişti.

Yakın tarihli bir Wall Street Journal (WSJ) raporu, kripto-kredi firması Celsius’u kaldırabileceğinden daha fazla risk aldığını açıklamıştı. Bu kapsamda öz sermayesinin aldığı riskin yaklaşık 15’te 1’ini karşılayacak şekilde sadece 1 milyar dolar olduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle, blockchain analitiği, daha fazla şeffaflık ve içgörü sağlayarak bu tür eğilimlerin önlenmesine yardımcı olabilir.

Kaynakblockchain.news