İsrail merkezli Chain Reaction, 70 milyon dolar yatırım aldı.

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kurumsal alandaki kullanım senaryolarında, büyük miktarda bilgi işlem gücü ve donanım gerekirken karmaşık hesaplama algoritmaları tercih ediliyor.

Bu kapsamda uygulamaya özel devreler veya ASIC’ler olarak da bilinen çipler gerekiyor, bunlar hem güvenlik hem de ödüllerin kazanımını güvence altına almayı esas alıyor.

İşte bu türde gelişmiş donanımların üretimi için kısa süre önce kurulan İsrail merkezli Chain Reaction, ilk çiplerini piyasaya sürmeeden önce 70 milyon dolar yatırım aldı.

C Serisi Yatırım turu Morgan Creek Digital liderliğinde gerçekleşirken diğer katılımcılar Hanaco Ventures, Jerusalem Venture Partners, KCK Capital, Exor, Atreides Management ve BlueRun Ventures şeklinde sıralandı…

70 milyon dolarlık yatırım ardından Reuters’a konuşan Chain Reaction’ın kurucu ortağı ve CEO’su Alon Webman, blockchain çipi Electron’un seri üretimine 2023’ün ilk çeyreğinde başlanacağını belirterek, donanımın ‘karma’ denilen blockchain işlemlerini daha hızlı ve verimli şekilde gerçekleştirmek için tasarlandığını sözlerine ekledi.

Webman ayrıca Chain Reaction’ın blockchain çip segmentinde pazar payı kazanabileceğinden emin olduklarının altını çizerek bunun kullanıcıların veriler üzerinde işlem yapmasına izin veren sözde “tamamen homomorfik şifreleme” çipi yaratma konusundaki daha iddialı hedefini destekleyeceğini umduğunu kaydetti.

C Serisi yatırımların genellikle bir girişimin elde edeceği getirinin büyüklüğünden çok riskin düşük olması etrafında şekillendiğini de hatırlatalım.

KaynakTechcrunch