Avrasya’nın şimdiye kadar gördüğü en büyük blockchain etkinliği olan zirve iki gün sürdü…

İstanbul’da 27-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve blockchain endüstrisinin uzmanlarını bir araya getiren Blockchain Economy İstanbul Summit’e ilgi yoğundu. Blockchain Economy İstanbul Summit, finansın geleceğini yeniden tanımlamak için endüstrinin kilit oyuncularını ve uzmanları bir araya getirdi.

Avrasya’nın şimdiye kadarki en büyük blockchain etkinliği olması yönüyle de öne çıkan zirve, dördüncü kez gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, dünyanın önde gelen blockchain girişimcileri ve çeşitli şirketler bir araya geldi.

Etkinlikte global ve yerel kripto para borsaları, NFT projeleri ve tanınmış isimler de yer aldı. İki gün boyunca network ve konferanslara sahne olan Blockchain Economy Istanbul Summit’te çok sayıda sunum vardı…

Etkinlikte KuCoin Labs Başkanı Lou Yu, “Merkeziyetsiz Finansın Geleceği ve Web 3.0” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Fırsat eşitliği yaratmak istediklerini belirten Yu, “Birlikte dayanışma içerisinde hareket etmeliyiz. Çünkü sektör olarak genel bilgi dışında teknik bilgiye de ihtiyacımız oluyor. Hepimiz aynı bilgi kanallarına sahip değiliz ve bazı kaynaklara erişim sağlayamayabiliyoruz. Hepimiz aynı ölçüde şansa da sahip olamayabiliyoruz. Eşit olmadığımız durumlardaysa fırsatları kaçırabiliyoruz. Bu yüzden, sektörün gelişmesini istiyorsak yan yana durmalıyız. Biz KuCoin Labs olarak bunun için buradayız. Esasında yeni bir oluşumuz, 2021’in ikinci çeyreğinde kurulduk. Araştırma faaliyetleri, yatırım ve rapor gibi süreçler yönetiyoruz. Bu kapsamda kuluçka projelerini destekliyoruz. 2021 yılında 40 projeyi destekledik. Bunlar; NFT, Gaming, DeFi, DAO, Metaverse gibi konular üzerinde duran projelerdi. Öte yandan, 100 milyon dolarlık bir Metaverse fonumuz var. Burada da yine ilginç konuları değerlendiriyoruz.” dedi.

Gate TR Ülke Müdürü Kafkas Sönmez ise “Coinlerin atası Bitcoin’in, blockchain zemininde oluşturulmasıyla beraber büyük bir devrim yaşandı. Bitcoin’in merkeziyetsiz olması, kendi ağı üzerinden birebir transfere izin vermesi, herhangi bir yöneticiye veya kuruma ve herhangi bir merkez bankasına bağlı olmaması, bu teknolojiye devrim dememizi sağladı. Bitcoin’in, önümüzdeki günlerde, dijitalleşmenin de getirdiği gerekliliklerle beraber, bir yatırım aracı olarak görülmesi çok mümkün bir ihtimal.” dedi.

Blockchain Economy İstanbul Summit tüm blockchain ekosistemi için oldukça faydalı bir etkinlik oldu. Küresel çaptaki birçok paydaş bir araya gelirken sektörün sorunları için çözümler arandı. Ayrıca Türkiye de hem gösterilen ilgi açısından hem de ekosistemin gelişimi açısından dünyada öne çıkan ülkelerden. Sonuç olarak zirvenin Türkiye’de yapılmış ve İstanbul’un birbirinden önemli konukları ağırlamış olması da sevindirici bir detay oldu.