Blockchain güvenlik şirketi Nym Technologies, güvenlik odaklı altyapı inşa eden projelere sermaye sağlamayı amaçlayan 300 milyon dolarlık bir finansman programı başlattı.

Nym İnovasyon Fonu, Polychain, KR1, Huobi Incubator ve Eden Block gibi risk sermayesi yatırımcılarından sermaye çekecek ve Web3 gizlilik odaklı araçlar ve hizmetler oluşturan projeleri desteklemeye odaklanacak.

Nym Technologies kurucu ortağı ve CEO’su Harry Halpin, merkezi olmayan bir internetin sansüre karşı dayanıklı kalmasını ve Web2’nin tuzaklarından kaçınmasını sağlamada mahremiyetin merkezi bir öneme sahip olduğunu söylüyor: “Bu program gizlilik ekosisteminin sağlığını güvence altına alacak ama aynı zamanda bu zorlu makroekonomik ortamda mentorluk ve finansman sağlayarak Web3 endüstrisini bir bütün olarak geliştirecek.

Programın Kasım 2023’te başlaması planlanıyor. Uygulamalara ilişkin ilk değerlendirmeler Web3 cüzdanlarına ve merkezi olmayan uygulamalarla (DApp’ler) etkileşim kuran ve bunlara erişimi yöneten özel anahtarları saklayan uygulamalara odaklanacak. Fon aynı zamanda bir blockchain ağından veri alabilen veya DApp’lerden işlem gönderebilen RPC protokollerinin yanı sıra temel kaynaklar, araçlar, altyapı ve açık olarak halka açık girişimler dahil olmak üzere kamu yararına olan hizmetleri de desteklemeye çalışacak.

Temel olarak program, kullanıcı gizliliğini artıran, açık kaynak işbirliğini ve topluluk katılımını teşvik eden proje ve hizmetlerin desteklenmesine öncelik verecek.

Google Cloud blockchain firması MultiversX ile ortaklığa gitti

KaynakNym