Bitcoin gibi kripto para birimlerinin “dalgalı seyrine” karşın blockchain teknolojisi, kullanan herkes için süreklilik halinde güvenli ve şeffaf…

Blockchain genellikle popüler kripto para birimi bitcoin ile karıştırılır. Bu teknolojinin bitcoin olmadığını veya tam tersini anlamak önemlidir. Bitcoin bir blockchain platformunda çalışır ve teknolojinin daha popüler olmasına yardımcı olmasının yanı sıra söz konusu kripto para birimi yalnızca bir uygulamadır.

Blockchain ayrıca eğitim, devlet, sağlık ve emlak gibi diğer birçok sektörde de yardımcı olabilir… Bu teknoloji güvenlik, maliyetleri düşürmesi ve daha hızlı işlemlere izin vermesi nedeniyle finans sektöründe zaten kullanılıyor.

Sağlık sektöründe, birkaç şirket hasta kayıtlarını blockchain’de saklayarak, onların izniyle herhangi bir klinik için verileri erişilebilir hale getiriyor.

Gayrimenkulde teknoloji, tapuları saklayarak verileri daha güvenli ve gerektiği zaman aktarmayı basitleştiriyor.

Görünüm: Daha şeffaf bir teknoloji

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin dalgalı seyrine karşın blockchain, kullanan herkes için sürekli olarak güvenli ve şeffaf. Bu şeffaflık, verilerin ne zaman değiştiğini veya bir hack girişimi olup olmadığını herkesin görebilmesini esas alarak teknolojiyi daha da önemli bir hale getiriyor. Bu faktör finans, hükümet gibi alanlar için de önemli.

KaynakThe Debrief