Ripple tarafından yayımlanan bir rapor, blockchain’in 2030 yılına kadar finans kurumlarına sınır ötesi ödeme maliyetlerinde yaklaşık olarak 10 milyar dolar tasarruf sağlayabileceği iddiasıyla dikkat çekti…

Dijital ödeme ağı Ripple tarafından kısa süre önce yayımlanan bir rapor, blok zincirinin 2030 yılına kadar finans kurumlarına sınır ötesi ödeme maliyetlerinde yaklaşık olarak 10 milyar dolar tasarruf sağlayabileceğini ortaya çıkardı.

Raporda, “Ankete katılanların %50’sinden fazlası hem yurt içinde hem de yurt dışında daha düşük ödeme maliyetlerinin, kriptonun başlıca faydası olduğuna inanıyor” diye belirtildi. Bu açıklama, Allied Market Research’ün büyüme yörüngesi tahminini daha ucuz ve güvenli alternatiflere dayandıran raporunu destekliyor.

Sektör büyüyecek…

Allied Market Research, blockchain finans sektörünün trendlerinin ve dinamiklerinin nicel analizini ele alarak, yıllık bileşik büyüme oranının %60,5 olacağını öngörmüştür. Bu tahminlere göre, sektör 79,3 milyar dolarlık bir pazar haline gelmeye hazırlanıyor.

Blockchain finans piyasası oyuncularının en önemli strateji olarak iş birliklerini ve satın almaları yoğun bir şekilde araştırdığı kaydediliyor. Bu kapsamda 2023 yılında, halka açık blockchain alt segmenti, dünya çapında kullanılan blockchain türlerinde aslan payını alıyor.

KaynakCointelegraph