US Faster Payments Council ve Ripple, kripto endüstrisi ve blockchain teknolojisi odağında dikkat çekici bir rapor yayımladı. İşte detaylar…

US Faster Payments Council (Daha Hızlı Ödemeler Konseyi) ve Ripple, “Paranın Hareket Etme Şeklini Dönüştürmek” başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda blockchain teknolojisinin Cross-Border Payments – sınır ötesi ödemeler tarafındaki kullanımı ile 2030 yılına kadar 10 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceği kaydedildi.
Sektör gelişmeye devam ettikçe rapordaki içgörüler, muhtemelen gelecekteki gelişmelere rehberlik edecek.

Cross-Border Payments, ödeyenin ve alıcının farklı ülkelerde olduğu finansal işlemler şeklinde özetlenebilir.

Raporun 45 farklı ülkeden 300 ödeme liderinin katılımıyla hazırlandığı vurgulanırken kripto ödemelerine yönelik ilginin tüm sektörlerde arttığı bulgusu dikkat çekti.

Katılımcıların yüzde 97’si “kripto özellikli çözümlerin hem yurt içinde hem de yurt dışındaki durgun ödeme piyasalarını hızlandırmak için gerekli olduğu” yönünde görüş belirtti.

Çevresel kaygıların altı çizildi

Rapor, ödemeler ortamında kriptonun geleceğine dair umut verici bir tablo çizerken, aynı zamanda önemli zorlukları da kabul ediyor. Blockchain kullanımıyla ilgili çevresel kaygılar, katılımcıların %98’i tarafından kabul ediliyor.

US Faster Payments Council ve Ripple’ın son çalışması, kripto özellikli ödemelerin hızla gelişen dünyasına ilişkin değerli bilgiler sunuyor. İnovasyona, maliyetleri düşürmeye ve küresel benimsenmeye odaklanan rapor, bu karmaşık ortamda yol alan paydaşlar için bir yol haritası görevi görüyor.

Kaynakblockchain.news