Steam benzeri platform, yeni kullanıcıların oyna-kazan (P2E) oyunlarını deneyimlemesini kolaylaştırıyor.

Blockchain (Blokzinciri) oyunları için, sektörün Steam benzeri bir platformu olan LootRush, Andreessen Horowitz’in (a16z) katılımıyla Paradigm liderliğindeki finansmanı turunda 12 milyon dolarlık yatırım topladı. Finansman turundaki diğer katılımcılar arasında Y Combinator ve Axie Infinity’nin kurucuları ile CryptoKitties ve NBA Top Shot’ın yaratıcısı Dapper Labs’ın da aralarında bulunduğu bir grup melek yatırımcı da yer aldı. Paradigm ve a16z, a16z’in 2021-Temmuz ayında 2,2 milyar dolarlık rekor bir fon başlatmasıyla kripto risk sermayesi lider konuma ulaşmıştı.

LootRush CEO’su Anderson Ferminiano bir röportajda, “toplanan fon küresel bazda personel alımı ve geniş ölçekte NFT satın alımı için kullanılacak” diyerek şöyle devam etti: “NFT sahiplerini, oyuncularını ve oyun geliştiricilerini bünyemizde barındırdığımızdan emin olmak istiyoruz. Ölçeklendirmek için oyuncular bulmak isteyen NFT sahipleriyle sürekli olarak ortaklık yapıyoruz.”

LootRush, tipik olarak geleneksel video oyunlarından daha karmaşık bir sürece sahip blokzinciri oyunları için hızlı bir başlangıç platformu sunuyor. Blokzincirinden bağımsız platform ayrıca, yeni bir geliştiricinin giriş maliyetlerini azaltan ve NFT sahibi için getiri sağlayan, takas edilemeyen token (NFT) kiralama hizmeti de sunuyor.

Popüler oyna-kazan oyunu Axie Infinity, şu anda LootRush’ta oynanabilen tek oyun. Kullanıcılar, bir kullanıcı adı ve şifre ile hızlı bir şekilde hesap oluşturabilir, ihtiyaçlarına en uygun oyun programını seçebilir, ardından küçük bir giriş ücreti ve istenirse NFT kiralama ücretini bir ödeme kartı kullanarak ödeyebilir. Platform, CryptoKitties ve NBA Top Shot dahil olmak üzere yıl boyunca ek oyunlar çıkarmayı planlıyor.

2021’in sonlarında kurulan LootRush, ABD merkezli; ancak Latin Amerika, Avrupa ve Asya’da yer alan, yani ABD’den uzak bir ekibe sahip olduğu biliniyor.