Hong Kong merkezli Blockchain oyunları ve risk sermayesi şirketi Animoca Brands, MotoGP Championship Quest’in geliştiricisi WePlay Media’yı satın aldığını duyurdu…

WePlay Media, MotoGP Resmi Lisansının sahibi. MotoGP markası altındaki ana mobil oyun olan MotoGP Championship Quest, 2017 yılında piyasaya sürülmüştü. Ünlü yapımda gerçek MotoGP sürücüleri ile oynanabiliyor.

Öte yandan oyunun Android ve iOS mobil platformlarında 50 milyondan fazla indirildiği, ek olarak dünya çapında yaklaşık 1,2 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğu kaydediliyor. Aylık aktif kullanıcı, bir aylık süre içerisinde oyunu en az bir kez açıp oynayan kişi sayısını temel alan bir metrik.

Anlaşmanın ardından yapımın geleceğine ilişkin soru işaretleri doğdu. Ancak haberler iyi; zira WePlay Media COO’su Graeme Warring’in Animoca Brands’in REVV Motorsport ekibiyle birlikte çalışarak MotoGP projesine liderlik etmeye devam edeceği belirtildi.

MotoGP NFT’leri yolda…

Animoca Brands’in kurucu ortağı Yat Siu, “WePlay Media’nın satın alınması, muhteşem MotoGP sporunun hayranlarıyla etkileşimimizi artıracak ve hem metaverse hem de geleneksel oyunlarda güçlü bir etkinin kilidini açacak” diyerek şöyle devam etti: Web3 stratejimizi uygulamak için benzersiz bir platform kazanıyoruz, ayrıca resmi MotoGP mobil oyunuyla beraber NFT programları ve MotoGP ile stratejik ilişkimizi derinleştiriyoruz.”

2014 yılında kurulan Animoca Brands, kısa süre önce dönüştürülebilir tahvil ihracından 110 milyon dolar değerinde yeni sermaye toplamıştı.

Son olarak geçtiğimiz Pazar günü İspanya’da düzenlenen MotoGP yarışı, ‘Animoca Brands Aragon Grand Prix’i adıyla gerçekleşti.

Kaynakblockchain.news