Blockchain platformu Farmsent, tarım endüstrisinde devrim yaratan bir platform olarak, Endonezya’da resmi kaydının yapıldığını ve lisans aldığını duyurdu.

Endonezya hükümetinin verdiği lisansla birlikte, Farmsent ülke genelindeki çiftçilere çığır açan teknolojisini sunabiliyor; zira 30 milyon çiftçiye ve 10.000’den fazla tarım ürününe erişim potansiyeli taşıyor.

Platformun özellikleri arasında NFT’ler aracılığıyla çiftlik ürünleri için teklif verme, çiftçilere fiyatlandırmada bir avantaj sağlayan sözleşmeler, şeffaflık sağlayan kullanıcı dostu bir B2B pazar yeri de bulunuyor.

Farmsent’in blockchain platformu, toptancıların ürünlerin kaynağı ve kalitesini kolayca takip etmelerini ve doğrulamalarını sağlıyor, bu da tarım arz zincirinde alıcılar ile çiftçiler için şeffaflık ve güven sağlıyor. Farmsent ile çiftçiler, satış süreçlerini çeşitli taraflarla uğraşmadan yönetmelerine yardımcı olacak araçlar ve özelliklere erişebiliyorlar.

“Resmi kaydımızın Endonezya’da yapılmış olmasından dolayı çok mutluyuz,” diyen Farmsent CEO’su Yog Shrusti, şöyle devam ediyor: “Bu şirketimiz için önemli bir kilometre taşıdır ve ülkedeki tüm çiftçilere teknolojimizi sunma fırsatına sahip olduğumuz için heyecanlıyız. Platformumuz çiftçilerin ürünlerini dünya pazarına ihraç etmelerine yardımcı olacak, daha iyi fiyatlar alarak ürünlerinin kalitesini arttıracak ve nihayetinde tarım endüstrisine ve tüketicilere yarar sağlayacak.”

Farmsent’in platformu, çiftçilerin aracıları ortadan kaldırarak doğrudan alıcılarla bağlantı kurmalarını ve ürünlerini satmalarını sağlayan bir pazar sunuyor. Platform, alıcıların ürünlerin kaynağı ve kalitesi hakkında kolayca bilgi edinmelerini, tedarik zincirinde güveni ve şeffaflığı sağlamalarını sağlıyor.

NFT’ler aracılığıyla teklif verme ile, alıcılar ihtiyaç duydukları ürünler için kolayca teklif verebilirler ve tüm taraflar için adil ve şeffaf bir süreç sağlanır. Bunun yanı sıra, Farmsent’in adil gelecek sözleşmeleri, piyasa dalgalanmalarına bakılmaksızın çiftçilerin ürünlerini sabit bir fiyata satmalarına olanak tanır, bu da ürünlerine adil bir fiyat alınmasını garanti eder.

“Platformumuz, teknolojik uzmanlık seviyesi ne olursa olsun, çiftçilere ve işletmelere erişilebilir olacak şekilde kullanıcı dostu olarak tasarlandı,” diyen Yog, “Tarım endüstrisine yenilikçi çözümler sunmak için taahhüt ediyoruz ve platformumuzun Endonezya’daki çiftçiler üzerinde önemli bir etkisi olacağına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Farmsent’in platformu, çiftçilere daha geniş bir alıcı kitlesine erişim sağlayarak müşteri tabanlarını genişletmelerine ve gelirlerini artırmalarına olanak tanır. Farmsent’in platformu sayesinde, Endonezya’daki tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler blockchain teknolojisinin gücünden yararlanabilirler, B2B ticaretinde şeffaflık ve güven sağlanır. Bu, Endonezya’daki tarım sektörü için önemli bir gelişmedir ve çiftçiler ve işletmeler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağı kesindir.