Kararının nedeni, “metaverse odağındaki çalışmaları daha iyi yansıtmak” şeklinde açıklandı. İşte detaylar…

Blockchain alanındaki şirketlere dair isim değişikliği haberlerine Elrond ile bir yenisi eklendi. MultiversX adını alan Elrond, bu stratejik kararının nedenini “metaverse odağındaki çalışmalarını daha iyi yansıtmak” şeklinde açıkladı.

MultiversX, Web3 dünyasını metaverse’e dair yeni ürünlerle geliştirmek ve ölçeklenebilirliğe odaklanmak istiyor. Blockchain şirketinin yeni ismi olan MultiversX, teknoloji basını tarafından beğeni ile karşılandı.

MultiversX, Metaverse’e ithafen zekice bir kelime oyununa benziyor. Markanın odak noktasını açıkça metaverse’e çevirdiğine işaret ettiği de aşikar.

Geçtiğimiz Ağustos ayında da NFT tabanlı platform şeklinde özetlenebilen Fractional, kurumsal kimliğine yönelik kapsamlı bir adımla ismini Tessera olarak değiştirmişti. Söz konusu değişim, girişimin Paradigm liderliğinde Focus Labs, Uniswap Labs Ventures, E Girl Capital ve Yunt Capital’in katılımı ile gerçekleştirilen 20 milyon dolarlık yatırım alma haberinin hemen ardından gelmişti.

İsim değişikliği haberleri 2021’de şüphesiz Meta ile tavan yaptı. Köklü Facebook adı, bir tür Google-Alphabet benzeri kararla Meta olarak değişirken yeni oluşum ‘çatı şirket’ şeklinde lanse edildi. Bilindiği gibi Facebook, Instagram, Oculus ve WhatsApp, Meta isimli çatı şirketin altında varlığını sürdürüyor.

Bu yöndeki daha eski adım ise Google’ın çatı şirketi Alphabet ile atılmıştı. YouTube’dan Android’e kadar çok sayıda dev platform, uzun yıllardır Alphabet çatısı altında faaliyetlerini devam ettiriyor.