Dijital ekosistemi bir araya getiren MWC Las Vegas 2022’de, Türk teknoloji şirketi Asist BT’nin B-Contract ürünü büyük ilgiyle karşılandı. Kullandığı Blockchain teknolojisi sayesinde B-Contract, tamamen güvenli ve objektif biçimde anket, araştırma ve oylamayı mümkün hale getiriyor.
Dünyanın en prestijli teknoloji etkinliklerinden biri olan Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress/MWC), dünya çapında yüzlerce teknoloji odaklı şirketin ve binlerce iş profesyonelinin katılımıyla 28-30 Eylül tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirildi.
Toplumun teknoloji ile ilişkisini belirleyecek tartışmalara ve yakın gelecekte yaşamın sınırlarını yeniden çizecek son teknoloji demolarına ev sahipliği yapan MWC Las Vegas’ta bu yıl Asist Bilgi Teknolojileri adlı Türk teknoloji şirketinin standı büyük ilgi gördü.
Asist BT’nin, tamamen Türk mühendisler ve yazılımcılar tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı oylama sistemi B-Contract, dijital dönüşüm liderlerinin ve farklı sektörlerden şirket profesyonelleri ile kamu kuruluşu yöneticilerinin ilgisiyle karşılandı.
Blockchain’le %100 güvenli ve doğru oylama sistemi
Geliştirdiği yerli ve milli teknolojik çözümlerle Türkiye’nin en önemli bilişim şirketleri arasında yer alan Asist BT, MWC Las Vegas çıkartmasıyla dünyaya açıldı. Türkiye’de 2 binden fazla kurumsal müşterisine sunduğu teknoloji çözümlerini fuardaki standında ziyaretçilere anlatan Asist BT yöneticileri, dünyanın dört bir yanından yüzlerce profesyonelin özel ilgisiyle karşılandı.
28-30 Eylül tarihlerinde MWC Las Vegas’taki stantlarında, üst düzey şirket yöneticileriyle görüşmelerde bulunan Asist Bilgi Teknolojileri CEO’su Erkan Gül, karşılaştıkları ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu etkinlik için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Gül, özellikle B-Contract ürünlerinin dünyaya lansmanını çok önemsediklerini söyledi ve şu görüşlerini paylaştı: “Dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan MWC’de stant kurarak çözümlerimizi anlatmak, bizim için çok değerli bir fırsattı ve bunu en iyi biçimde değerlendirdiğimizi söyleyebilirim. Standımızı ziyaret eden iş profesyonellerinin neredeyse tamamı, Blockchain teknolojisi üzerinde, tamamen Türk işgücüyle geliştirdiğimiz B-Contract ürünümüzle yakından ilgilenerek kapsamlı bilgi ve iletişim talebinde bulundular. Bu gördüğümüz ilgi, ortaya koyduğumuz ürünün doğruluğundan ve gücünden bir kez daha emin olmamızı sağladı.” dedi.
Anket güvenliği tartışmalarına son
Blockchain altyapısını kullanan, tamamen doğru ve objektif bir anket uygulaması olarak dikkat çeken B-Contract’ın sahip olduğu Blockchain kimliği sayesinde kişisel veriler daima güvende tutuluyor. Blockchain teknolojisinin sağladığı, tek bir verinin tüm kaynaklara yayılması prensibiyle B-Contract, her anlamda güvenliği en üst sıraya koymuş oluyor. Asist BT’nin tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiği B-Contract’a girilen veriler, Blockchain ağına katılan tüm kaynaklarda yer alıyor ve bu sistem üzerinden oy kullanıldığında sisteme girilen verinin kime ait olduğu dışarıdan görülemiyor.
Sunduğu 360 derece güvenlikle %100 doğruluk sağlarken, “Blockchain ID” özelliği sayesinde de katılımcılar tercihlerinin görünmesi gibi bir endişe taşımıyor. Katılımcıların fikir ve görüşlerini açıkça uygulamaya yansıtabildiğini söyleyen Asist Bilgi Teknolojileri CEO’su Erkan Gül, “B-Contract ile sunduğumuz güvenlik ortamı hem oylamayı yaptıranlar, hem de katılımcılar için tam bir güven sağlıyor. Katılımcılar hiçbir endişe taşımadan özgürce görüşlerini aktarabildiği için doğruluğu yüksek, objektif araştırmalar yapmak mümkün oluyor.” dedi.
Güvenlik katmanlarından birini oluşturan çoklu şifreleme sistemi ile olası bir saldırı durumunda tüm kaynakların hatayı anında tespit ederek saldırıyı önlediğini söyleyen Gül, “Bunu, tıpkı insan vücudundaki antikorlar gibi düşünebiliriz. Savunma mekanizması çok hızlı ve güçlü bir sistem kurduk. Ayrıca veriyi tek bir merkezde toplamak yerine, herkeste toplanan verilerin her zaman eş zamanlı çalışmasını ve %100’lük bir oranla doğru sonuç vermesini sağladık. Bu veriler asla değiştirilemez ve manipüle edilemez.” dedi.