ABD’de tarım özelinde sunulan hizmetlere blockchain teknolojisinin entegrasyonu devam ediyor. Bu yöndeki son gelişme toprak veri ölçümleri ve haritalama şirketi EarthOptics ile blockchain çözümleri sunan Merge Impact arasındaki anlaşma oldu…

ABD’de Arlington’s EarthOptics, Illinois merkezli tarım veri çözümleri şirketi Merge Impact ile iş birliğine gitti. Bu kapsamda blockchain teknolojisi kullanılarak çiftçilerin sürdürülebilir ve iklim dostu tarım uygulamaları ile gelir elde etmesinin sağlanacağı kaydedildi.

Çiftçiler, tarım alanlarının verimliliğini artırma esasıyla toprak ölçümleri yapılması ve karbon dioksit (CO2) seviyesinin takibi için EarthOptics’e ödeme yaparak hizmet alıyordu.
Uzun süreli bu özel anlaşma ekseninde artık EarthOptics’in mevcut kapsamına Chainparency blockchain teknolojisi tarafından desteklenen Merge Impact hizmetleri de eklenecek. Böylelikle çiftçiler, toprak ve CO2 üzerinde daha fazla kontrol imkanı bulabilecek.

Tarımda verimliliğe blockchain etkisi

Akıllı tarımın gün geçtikçe daha fazla önem kazandığı günümüzde blockchain teknolojisinin sağladığı imkanların son derece değerli olduğu bir gerçek. Teknoloji odağında toprağın tam potansiyelinin ortaya çıkarılması için gereksinim duyulan tüm bilgilerin (karbon, nem dengesi, besinler ve daha fazlası) doğru, gerçek zamanlı veri haritaları sunulacak.

KaynakBiz Journals