İstanbulda düzenlenen Avrasya Blockchain Zirvesi kapsamında dünyanın blockchain ve kripto para alanındaki en önemli isimleri Sait Halim Paşa Yalısı’nda özel bir davette bir araya geldi. 

Dünya’da blockchain ve kripto para konusunda en önemli isimler arasında gösterilen Meltem Demirörs ile birlikte Mustafa Yilham ve Barış Özistek ev sahipliğinde 18 Ekim Cuma günü “A Consensus Night on the Bosphorus” temasıyla gerçekleştirilen önemli buluşmanın destekçileri arasında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Boğaziçi Ventures, Coinshares ve Bixin de yer aldı. Uzakdoğu, Amerika, Ortadoğu ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden yabancı yatırımcı ve fikir liderlerinin bir araya geldiği etkinlik, İstanbul’un stratejik önemi ve cazibesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Global yatırımların merkezi İstanbul olabilir

Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir araya gelen yabancı yatırımcı ve fikir liderleri İstanbul’un finansın, teknolojinin ve entelektüel sermayenin bir araya gelebileceği en iyi merkezlerden biri olduğunun altını çizdiler. Davetin ev sahipleri içerisinde yer alan Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek “Dünyanın en önemli isimleri ile Türk iş adamlarının buluşması hem heyecan verici hem de global yatırımların Türkiye’ye çekilebilmesi için çok büyük bir adım oldu. Türkiye’nin kısa zamanda atacağı doğru adımlarla birlikte dünyanın kripto para ve blockhain merkezi haline geleceğine inanıyorum.” diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs ise teknoloji ve finans dünyasının bir araya geldiği buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. İstanbul’un cazibesiyle yatırımcılara, girişimcilere, sektör profesyonellerine kucak açtığını söyledi. Demirörs şöyle devam etti: “Türkiye’de kripto para ve fintech ekosisteminin gelişimini yıllardır takip ediyorum ve günden güne daha fazla yatırımcının Türkiye’deki eşsiz pazar fırsatına ilgi gösterdiğini görmek beni cesaretlendiriyor. Türkiye’nin inovasyon ekosisteminin büyümesini hızlandıracak olan bu gibi etkinliklerin organizasyonunda yer almayı ve onlara katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum.