Cumhuriyet’in 100. Yılında 12 kadın yazarın kaleme aldığı 10 farklı makaleden oluşan ve bir blokzincir teknoloji derlemesi olarak hazırlanan “Blokzincir: Sektörleri Dönüştüren Teknoloji” isimli kitap bu hafta sonu Tüyap Kitap Fuarı’nda kitap ve teknoloji severler ile buluşacak.

Türünün İlk Örneği Blokzincir Kitabı

İstanbul Blockchain Women, blokzincir teknolojisinin sektörlerin dönüşümündeki etkin gücünü işleyen makalelerden oluşan ve Dernek üyeleri tarafından kaleme alınan rehber niteliğindeki kitap “Blokzincir: Sektörleri Dönüştüren Teknoloji’yi” ekosistem ile paylaşıyor.

Scala Yayın tarafından e-kitap formatında üç senelik bir çalışma sonunda okuyucularla buluşmaya hazırlanan kitap blokzincir teknolojisini çeşitli yönlerden ele alarak sektörleri nasıl dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor. Sadece kadın editör ve yazarlar tarafından hazırlanan bu kitap bu yönüyle türünün tek örneği olma özelliği taşıyor.

Ekosistemde gerek akademisyen, gerekse girişimci ve profesyonel olarak katkı sağlayan kadınların, blokzincirin sürdürülebilirlik odağında kullanımından ödeme sistemlerine, havacılık, enerji ve tedarik zinciri dikeyinde sunduğu sektörel çözümlerden kimlik uygulamaları ve hukuki düzenlemelere kadar pek çok alandaki yıkıcı ve yaratıcı etkisini işledikleri kitabın yazarları arasında aynı zamanda editörler olarak görev alan Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu, Nevcihan Toraman ve Nihan Gencer dışında Fintech Istanbul Almanya Temsilcisi Şebnem Elif Kocaoğlu Ulbrich, Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy-Buse Sarı, Dr. Burcu Sakız, Leyla Arsan-Patricia Wolf, Merve Öztunç, Tuğba Kurtaran Tunca ve Irmak Yolcu yer alıyor.

Yazarlar Bu Hafta Sonu Tüyap Kitap Fuarı’nda Okuyucuları ile Buluşuyor

Cumhuriyet’in 100. Yılında 12 kadın yazarın kaleme aldığı 10 farklı makaleden meydana gelen bu eser 4 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te, Tüyap Kitap Fuarı Beylikdüzü’nde, Scala Yayın standında (1028B) gerçekleşecek olan imza etkinliği ile tanıtılacak.

Okuyucular ayrıca 5 Kasım Pazar günü saat 14:00’te İstanbul Blockchain Women için ayrılmış özel panelde okuyucular yazarların çalışmaları ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşma imkanına sahip olacak. Büyükada Salonu’nda gerçekleşecek panelde blokzincir teknolojisinin farklı sektörlerdeki uygulamaları, geleceği ve kadınların bu alandaki etkisi tartışılacak.

İmza etkinliği ve panele tüm ekosistem temsilcileri ve blokzincir teknolojisi ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen herkes davetlidir.