Global Markets Insights’ın küresel blokzinciri piyasası üzerine hazırladığı bir rapor, sektörün 2025 yılına kadar 25 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını söylüyor.

Raporda küresel blokzinciri pazarının önümüzdeki 6 yılda yüzde 69’luk bileşik yıllık büyüme oranı göstererek 25 milyar dolar değerinde bir büyüklüğe ulaşabileceği belirtiliyor.

İşletmelerin dijital devrimini, süreçlerin dijitalleştirilmesi, otomasyon, fiziki kaynakların tookenlaştırılması ve akıllı sözleşmelerin geliştirilmesi ile yönlendiren endüstride, 1,2 milyardan fazla insanın blokzinciri hizmetlerine ihtiyacı var.

Blokzinciri Teknolojisi Pazar Büyüklüğü 2019 – 2025” adlı raporda Kuzey Amerika blokzinciri sektöründeki büyümeye öncülük ediyor. 2025’e kadar ABD’nin pazar yatırımlarının yüzde 40’ını sağlaması bekleniyor. Ülkenin şimdiki pazar payı yüzde 52 olarak belirtilirken Asya ve Avrupa bölgelerindeki gelişmelerle birlikte pazar payının düşeceği öngörülüyor.

Blokzinciri teknolojisi birçok farklı sektörde sunduğu çözümlerle işletmelerin geleneksel süreçlerini yıkıyor, maliyetleri azaltıyor ve süreçleri hızlandırıyor. Özel kuruluşların yanı sıra devlet kurumları da son zamanlarda teknolojinin sunduğu faydalardan yararlanmak istediklerini belirtiyorlar. Dolayısıyla tüm bunlar göz önüne alındığında pazarın hızla büyümeye devam etmesi normal karşılanabilir.

Bu ayın başında yayınlanan IDC raporuna göre Çin, önümüzdeki dört yıl boyunca blokzinciri teknolojisine 2 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Diğer taraftan Avrupa da kripto para birimi çözümlerinin yüzde 52’sini barındırıyor.

Dünyanın her yerinde büyük bir ilgi gören blokzinciri teknolojisi birçok endüstrinin vazgeçilmek bir parçası olmaya devam edecek gibi görünüyor.

KaynakGMInsights