Blokzinciri tabanlı dijital kimlik platformu olan Bloom, mobil uygulamasının yeni versiyonunda kullanıcılarına ücretsiz kredi raporlama aracı sunuyor. Şirket bunun için TransUnion ile ortaklığa gitti.

Bloom uygulaması, kullanıcıların dijital kimlik oluşturmasına, veri ihlallerini ve kredi puanlarını izlemesine imkan tanıyor. Tüm bu servislerin dağıtık defter teknoloji temelli olduğunun da altı çiziliyor.

2017’de Equifax veri ihlali, ABD’de yaklaşık 147 milyon kişinin kişisel bilgilerini ortaya çıkarmış ve bu da veri gizliliği ve kontrolü için alarm vermişti. Bu alarmın sonucu ortaya çıkan Bloom da dijital kimlik servisi ile kişisel veriler üzerinde bir dereceye kadar kontrol sahibi olmayı ve kimliklerini korumayı hedefliyor.

BloomID kullanılarak kredi verenler gibi şirketlerle paylaşılan veriler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olunabiliyor. Örneğin, gelirinizi kanıtlamanız gerekiyorsa, çok fazla fazla kişisel veri barındıran bir banka beyanı sağlamak yerine Bloom, verilere geçici olarak erişebilir ve gelirinizin bir kimlik bilgisini oluşturabilir. İsterseniz, bir kredi başvurusunda bulunurken, gelirinizle ilgili bu doğrulanmış verileri birden fazla kredi kuruluşuyla da paylaşabiliyorsunuz.

Bloom sözcüsü Shannon Wu konuyla ilgili olarak: “Şimdiye kadar tüketiciler, kredi izlemelerini ve kimliklerini yönetmek için bir dizi farklı hizmet kullanmak zorunda kaldı. Bunlardan birçoğu ilk etapta verilerini sızdıran veya satan şirketler tarafından teklif edildi. Bloom’un misyonu, insanların verilerini kontrol etmelerini ve kimliklerini korumalarını sağlamaktır. Bugünkü sürüm bunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Bloom veri ihlallerini izlemek için interneti ve dark web bilgilerini eşleştirmek için tarıyor ve kullanıcıyı uygulamaları aracılığıyla haberdar ediyor. Ayrıca uygulama üzerinden kredi puanına göre kredi için başvurabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Ethereum blokzinciri üzerine kurulan Bloom birkaç ay önce 1 milyon indirmeyi aştı. Şirket, kredi izleme ve veri ihlali hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor.

KaynakLedgerInsights