Birleşmiş Milletler, İnternet Yönetişim Forumu ve Hükümet Blockchain Derneği ile ortaklık kurdu. İşte detaylar…

Birleşmiş Milletler (BM), Blockchain Güvencesi ve Standardizasyonu üzerine “Dinamik Koalisyon” adlı bir blockchain standartları grubu oluşturmak için İnternet Yönetişim Forumu ve Hükümet Blockchain Derneği ile ortaklık kurdu. Grup UN Blockchain Standards Group – Blockchain Standartları Grubu şeklinde isimlendirildi.

İlgili grubun başında BM Bilişim Direktörü Cataldo Dell’Accio ve GBA İcra Direktörü Gerard Dache bulunuyor.

Koalisyon, blockchain alanını araştırmayı ve blockchain kullanan veya kullanmayı düşünen endüstriler için en iyi uygulamaları ve yönergeleri oluşturmak amacıyla BM’ye önerilerde bulunmayı amaçlıyor.

GBA’nın çalışma grupları, madencilik, kripto para birimi ve DAO’lar gibi alanları kapsayan bu en iyi uygulamaları yayınlayacak.

Koalisyon, yapay zeka, iletişim, ekonomik kalkınma, çevre yönetimi ve tedarik zinciri gibi sektörleri hedef alacak ve oylama, sağlık ve eğitim gibi kamu sektörü alanları için blockchain yönergeleri yayınlayacak.

BM; dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için 24 Ekim 1945’te kurulan uluslararası bir örgüt. Kendini “adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş küresel bir kuruluş” olarak tanımlıyor.

KaynakBlockworks