Ülkelerin yoksulluğu ortadan kaldırmasına yardım etmekle görevli olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, ülkelerin “sürdürülebilir kalkınma” büyümesine ulaşmalarına yardımcı olma hedefiyle 22.000 personeline blockchain teknolojisi konusunda beceri kazandıracak.

Yapılan açıklamaya göre Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 2024’te bir blockchain akademisi başlatmak için Algorand Vakfı ile ortaklık kurdu.

Akademi, UNDP’nin 170 ülkedeki 22.000 personeline hizmet verecek ve onları, finansal katılım, tedarik zinciri şeffaflığı, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyonu ve dijital kimlik uygulamaları için nasıl kullanılabileceği de dahil olmak üzere dağıtık defter teknolojisi ve blockchain hakkında eğitecek.

Yeni Delhi’deki Algorand Etki Zirvesi sırasında, UNDP’nin alternatif finans ve düşük karbonlu kalkınma uzmanı Robert Pasicko, izleyicilere, ortaklığın örgütün “dünya çapındaki BM uygulayıcılarına beceri kazandırmasını, güçlendirmesini ve onlara ilham vermesini” sağlayacağını söyledi.

Pasicko, müfredatın dersler, atölye çalışmaları ve uygulamalı ödevler içereceğini ve ekibin, blockchain teknolojisini kullanarak karmaşık küresel zorlukları çözmek için gereken araçlarla donatmada etkili olacağını da sözlerine ekledi.

BM birkaç yıldır blockchain uygulamalarını araştırıyor. UNDP, 2018 yılında DLT’nin toplumsal fayda için uygulanmasını desteklemek amacıyla Blockchain Yardım Vakfı ile ortaklık kurmuştu. Yine 2018’de BM Genel Sekreteri António Guterres, blockchain teknolojisine odaklanan bir “Dijital İşbirliği Üst Düzey Paneli” oluşturmuştu.

Blokzinciri şeffaf ve verimli tedarik zincirini nasıl sağlayabilir?

KaynakCoinTelegraph