Türkiye’de yoğun ilgi ile karşılanan Alman otomotiv şirketi BMW, yeni blockchain sadakat programında Coinweb ve BNB zincirinden yararlanılacağını kaydetti.

Blockchain teknolojisi ile global tedarik zinciri için 2018’de tanışan BMW, devamında NFT ve metaverse alanlarına da dahil olmuş, bu alandaki ilgisini göstermişti. Sıradaki plan ise teknolojinin günlük operasyonlara eklenmesi yönünde.

Bu kapsamda Tayland’daki müşterilere yönelik bir blockchain-sadakat programı geliştirildiği duyuruldu.

Altyapı ve işlem akışları için Coinweb ve BNB Chain ile çalışılacağı bilgisi paylaşıldı.

Teknolojinin entegrasyonunun Permissioned vs. permissionless blockchains2 olmak üzere iki aşamada gerçekleşeceği de konuya dair ilk bilgiler arasında.

Genel itibarıyla çalışanlar tarafından gerçekleştirilen süreçlerin otomatikleştirilmesi ve finansman hizmetlerinin basitleştirilmesi esasıyla teknolojinin operasyonlara entegre edilmesinin ilk aşamayı oluşturacağı belirtiliyor. Takip eden aşamada ise Web3 uygulaması geliştirilerek blockchain tabanlı bir sadakat(ödül) programı oluşturulacağı ifade ediliyor.

Sadakat programı ile müşterilerin belirli hedefleri tamamlamak suretiyle ödüller kazanacağı anlaşılıyor. Ödüllerin hizmet veya ürün satın alımında kullanılabileceğini de belirtelim.

BMW Tayland’tan Bjorn Antonsson’a göre şirket, merkezi olmayan teknolojinin gelişimini ve kullanıma sunulabilecek sayısız konsepti yakından takip ediyor.

Benzer stratejik adımlar gün geçtikçe artan miktardaki iddialı şirket tarafından müşterilerine sağlanmaya devam ediliyor. Yakın zamanda sadakat odağındaki bir program, tanınmış kahve zinciri markası Starbucks tarafından sunulmuştu.