BNB Chain, Türkiye merkezli eğitim platformu Patika.dev ile ortaklaşa olarak binlerce geliştiriciyi BNB Chain üzerine projeler inşa etmeleri konusunda eğitmek ve desteklemek için ücretsiz, yapılandırılmış bir öğrenme yolu ve topluluğu başlatıyor. Dokuz ay sürecek olan program, 10.000 geliştiriciyi web3 ekosistemine dahil etmeyi hedefliyor.

Günlük aktif kullanıcı sayısı açısından dünyanın en büyük akıllı sözleşme blok zinciri olan BNB Chain ve Türkiye merkezli ücretsiz ve online yazılım öğrenme platformu Patika.dev, BNB Chain teknolojisi üzerine kapsamlı bir eğitim programı başlatacaklarını duyurdu. Başvurular 15 Aralık 2022’de başlıyor.

Tamamen ücretsiz ve dokuz ay sürecek eğitim programı 13 Ocak 2023’te başlayacak. Program hem web3’e yeni başlayanlar hem de BNB Chain’de Merkeziyetsiz Uygulamalar (dApp’ler) oluşturmak isteyen uzmanlara açık olacak. Dünya çapında 10.000 geliştiriciye ulaşmayı hedefleyen program boyunca katılımcılara kohort tabanlı öğrenme metoduyla çalışma seansları, mentorluk desteği, projelere özel hibe imkanları sağlanacak. Programa özel kurulmuş bir Discord sunucusu üzerinden sağlanan iletişim ile topluluk ağı oluşturulacak ve rehberlik desteği sağlanacak.

Geçen yıl yapılan bir LinkedIn araştırmasına göre, kripto para birimi ve blockchain ile ilgili işlerde yaklaşık %400’lük bir büyüme ile web3 teknolojisine olan ihtiyaç artıyor. Bu büyüme, daha fazla web3 eğitimi ve desteği için fırsatlar yaratırken bu alana dair farkındalığı da artırıyor. BNB Chain’in daha önceki geliştirme kurslarının başarısı katlanarak program daha fazla kişiye erişilebilir hale getirilecek ve böylece web3 projelerinin kalitesi artacaktır. Buna hedeflerin nihayetinde web3’ün geleceğini BNB Chain tarafından desteklenmiş olacaktır.

Program müfredatı modülleri kriptografi, web3 temelleri, BNB Chain temelleri, Solidity temelleri ve BNB Chain’de program geliştirmeyi içerecektir. Kurs boyunca geliştiriciler, kendi uygulamalarını ve akıllı sözleşmelerini oluşturmak için gerçek hayattan örnekler üzerinde çalışacaklar.

BNB Chain Yatırım Direktörü Gwendolyn Regina program hakkında şunları söyledi: “Patika.dev ile ortaklığımız, web3’te daha kaliteli projelerin inşa edilebilmesi için geniş ölçekte eğitim verme misyonumuzu yönlendirmeye yardımcı olacak. Kurs, 10.000 geliştiriciye ulaşmayı hedefliyor ve onları BNB Chain’de fikirlerini hayata geçirmek için gerekli araçlarla donatacak.”

Regina’nın dediği gibi program, yalnızca halihazırda bu alanda bulunan geliştiricileri değil, aynı zamanda yeni başlayanlara da yöneliktir “Hedefimiz, web3’teki kariyerlerini hızlandırmak ve BNB Chain’de yenilikçi ve heyecan verici dApp’ler oluşturmak isteyen hem web2 hem de web3 geliştiricileri için önemli bir kaynak sağlamak.”

Patika.dev Kurucu Ortağı ve CEO’su Gülcan Yayla program hakkında şunları söyledi: “Sadece kripto ve blok zinciri haberlerini tüketmekle kalmayıp yeni web3 ürünlerinin nasıl geliştirileceğini öğrenmekle yakından ilgilenen 130.000 geliştiriciden oluşan bir topluluğumuz var. BNB Chain’in dünya çapında ve  Türkiye’de artan popülaritesi ve yetenekleri, topluluğumuzu BNB Chain teknolojisine alıştırmak için bize harika bir fırsat sunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler için en iyi işe alım süreci deneyimini hazırlamak üzere BNB Chain ekibiyle yakın işbirliği içinde çalışmaktan heyecan ve gurur duyuyoruz.”

Patika.dev programı, BNB Chain teknolojisinde proje geliştirmek isteyen dünya çapından tüm geliştiricilere açıktır. 15 Aralık 2022-13 Ocak 2023 arası erken başvuru dönemi açılacak. Dokuz ay boyunca sürecek bu programın eğitim müfredatı 13 Ocak 2023’te katılımcıların erişimine açılacak. Başvurular eğitim boyunca sürmeye devam edecek. Programa katılmak isteyenler buradan kayıt olabilirler. Kavram Kanıtlarını (PoC) doğrulamaları gerekecek ve başarılı projeler BNB Chain tarafından değerlendirilecek.