Kripto alanındaki en popüler blok zincirlerinden biri olan ve Binance tarafından oluşturulan BNB Chain, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SDGs) doğrultusunda öngörüldüğü gibi ünlülerin, hayran kitlesinin ve teknolojinin gücünü sürdürülebilir bir geleceğe yönlendiren iyilik için blok zinciri platformu “PLANET” ile işbirliğini duyurdu.

BNB Chain partnerliği resmi Twitter/X hesabından duyurdu ve PLANET’in BNB Chain’in ekosistem ortağı olduğu kaydedildi.

Ortaklığın detayları aşamalı olarak açıklanıyor olsa da, içeridekiler PLANET’in hizmet ekosistemi genelinde geniş tabanlı bir işbirliğini bekliyor. PLANET, kendi global topluluklarına satışa sunulacak nadir koleksiyon ürünleri olan ünlülerin desteklediği Gerçek Dünya Varlıklarını (RWA) duyurdu. Bu RWA’lar PLANET’in 300 milyar dolarlık yeşil teknoloji endüstrisini dönüştürürken, yıllık 100 milyon dolarlık sürdürülebilir bir gelir protokolü oluşturma yol haritasının önemli bir parçası ve BNB Zincirinde kullanıma sunulmaları tahmin ediliyor.

PLANET aynı zamanda, rastgele niteliklere sahip dijital Gizemli Kutular da yayınlıyor – bazıları bu son derece tahsil edilebilir RWA’ları barındırıyor – bu da olası bir başka partnerlik alanı sunuyor.

BNB Chain ile yapılan ortaklık PLANET’in son zamanda yaptığı bir dizi duyurunun üzerine geldi. Dalga, 6 Temmuz 2023’te futbol süperstarı Lionel Messi’nin bir şey üzerinde çalıştığını belirten animasyonlu bir video tweet atmasıyla başladı. 33 saniyelik videoda Tüm Zamanların En Büyük (GOAT) futbolcusu, “kirliliğe” etiketli bir kutuyu tekmeleyerek uzaklaştırıyordu. İnternet dedektifleri ise beklenmedik bir ipucu keşfettiler: Messi bir şehirde yürüdüğü sırada arka plandaki bir reklam panosunda PLANET’in logosu ve PLANET’e katılma daveti gibi görünen bir mesajdı bu. Bu, Messi’nin PLANET’in çevresel konuda işbirliği yaptığı ilk ünlülerden biri olduğuna dair spekülasyonlara yol açmıştı.

Messi’nin yeni futbol takımı olan Inter Miami CF’nin 24 Temmuz 2023’te resmi Twitter/X hesabından videoyu paylaşmasıyla yükseliş devam etti ve takımın, PLANET’in sürdürülebilirlik mevzusuna katılma ihtimaline ilişkin heyecan tazelendi.

KaynakYahoo